Titulu prvaka BiH osvojili kadeti Odbojkaškog kluba “Gradina – Herceg” iz Srebrenika (VIDEO)

S obzirom da su kadeti Odbojkaškog kluba Gradina – Herceg na turniru koji je održan proteklog vikenda osvojili titulu prvaka BiH, tim povodom upriličen im je doček u firmi “Herceg”. Uz prijatnu dobrodošlicu dočekali su ih menadžer kvalieta Edin Herceg i Ramiz Karić, generalni direktor firme “Herceg”.

Pri obraćanju medijima, Ramiz Karić, direktor “Hercega” izrazio je iskrene čestitike kadetima i njihovim trenerima, ali im i poželio puno uspjeha na takmičarskom polju.

“Odbojkaški klub Gradina je prve godine svog postojanja postao prvak Bosne i Hercegovine, učestvovao je i u KUP – u šampiona, ali evo vi ste ovom titulom potvrdili taj uspjeh”, kazao je direktor Karić.

Priliku da se obrati i iskaže zahvalnost firmi “Herceg” na upriličenom dočeku imao je i trener kadeta Odbojkaškog kluba Gradina – Herceg, Nihad Buljubašić.

“Ponovo smo dočekali da budemo prvaci Bosne i Hercegovine. Ovim povodom bih želio da se zahvalim firmi “Herceg” što nas je podržala i upriličila ovako lijep doček jer malo je onih koji sport u Srebreniku podržavaju”, rekao je Nihad Buljubašić.

Nihad je još istakao da se ovakve pobjede ne dešavaju svaki dan te da će pobjednici biti nagrađeni jednim Odbojkaškim kampom.

Amar Hasanović, član pobjedničke ekipe je u izjavi za medije naveo da su kadeti kao i njihovi treneri uložili mnogo truda u treniranje koje se kasnije isplatilo.

“Ove godine smo osvojili prevenstvo i postali smo državni prvaci u kategoriji kadeta. Sve ove godine smo trenirali, uložili mnogo truda i evo to nam se isplatilo”, zaključio je Amar.

Kadeti su nakon prijema i održanog govora, uz prisustvo Edina Hercega obišli prostorije firme gdje im je predstavljena proizvodnja i prodaja ove firme.

Potrebno je pomenuti da su pored domaćina na finalnom turniru održanom prošlog vikenda učestvovale i ekipe Kaknja, Ljubinja i Modriče, dok su mladi Odbojkaši Srebrenika ponijeli titulu i time postigli uspjeh i obradovali svoje navijače.

Komentari

Komentariši