Žive u nehumanim uvjetima: Teško oboljeli i bez hrane (VIDEO)

Za sreću je potrebno malo. Zdravlje nas i naših najdražih i topao dom. Ovoga su naročito svjesni oni koji od navednog nemaju ništa.

Da je za sreću potrebno malo svjestan je i 39-godišnji Mirsad Alić, samohrani otac rodom iz Bugojna.
U naselju Šarenjak u Živinicama u nehumanim uvjetima živi porodica Alić: Mirsad, njegova 66-godišnja majka Senija i 16- godišnja kćerka.

Mirsad i majka, oboje sa nekoliko dijagnoza; od oboljenja pluća, jetre, srca ali i onom najgorom dijagnozom kancera, žive u vlažnom hladnom prostoru. Kuću, koja je u njihovom vlasništvu, Mirsad je počeo graditi dok je još bio radno sposoban.
Nažalost, u jednom trenutku Mirsada napušta tadašnja supruga, ostavlja njega i kćerku. Njemu se tada zdravlje pogoršava, tako da Mirsad više nije u mogućnosti raditi.

39-godišnji Mirsad Alić je sin demobilisanog borca. Sudbina ga je u Živinice dovela 1996. godine. Priča nam da je bio u logoru, te da ima posttraumatske posljedice.

Porodica Alić trenutno preživljava od majčine pomoći od 129 KM, koja se prema riječima Mirsada uglavnom potroši na lijekove.
Uvjeti u kući su nehumani. Ogrjeva nema, vlaga je po svim zidovima, namještaj je ili ornuo ili ga nema, a i struju bi im uskoro mogli isključiti zbog neplaćanja računa. Vode kaže Mirsad nemaju, a ni kupatilo nije u humanijim uvjetima.
Porodica Alić kaže da ne traže novac nego da im je najneopohodnija hrana, ogrijev i lijekovi.


Svi koji žele pomoći ovoj porodici, mogu ih posjetiti lično u Živinicama ili pozvati Mirsada na broj telefona 060 30 10 700.

U videu ispod pogledajte u kakvim uvjetima živi porodica Alić.

Add comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

//ofgogoatan.com/afu.php?zoneid=3045874