“Sada je Ahmet presretan, a sve mi je prije govorio nemam ja kuće Samida…”

Da se u teškim vremenima imamo na koga osloniti, dokaz ste vi dragi gledatelji koji svakodnevno reagujete na apele koje objavljujemo na našem kanalu. Ovih dana posebno nas je obradovala vijest da ste se odazvali na akciju izgradnje i uređenja doma za Ahmeta Bajrektarevića iz Donjeg Srebrenika. Ova vijest je posebno obradovala Ahmeta i njegovu sestru, kod koje Ahmet trenutno boravi. Prema njenim riječima Ahmet je veseliji i motiviraniji za rad a sve to zahvaljujući vama dobri ljudi.

Podsjećamo 46-godišnji Ahmet je rođen kao dijete sa posebnim potrebama, te je upravo zbog toga cijelog života ovisio o drugima. Nakon smrti majke, neuslovna kuća u kojoj su boravili postala je opasna za život. Vlaga po cijeloj kući, plafon se urušavao, a ni ostali uvjeti u kući nisu bili bolji.

Danas manje od mjesec dana kuća je rekli bismo pa u potpunosti obnovljena. Zajedno sa Ahmetom, njegovom sestrom Samidom ali i dobrim ljudima i komšijama, provjerili smo šta je sve do sada urađeno. Kako izgleda Ahmetova kuća sada pogledajte u nastavku.

Komentari

Komentariši