Subhijina #PITA se prenosi generacijama i jedna je od najboljih! (VIDEO)

Udaljeno svega 40-ak minuta od Fojnice, Prokoško jezero smješteno na planini Vranici postalo je neizbježna destinacija za hiljade turista širom svijeta.
Iako makadamom, to ne sprječava znatiželjnike niti turiste da posjete spomenik prirode Prokoško jezero ili Gorsko oko, kako ga nazivaju mještani, koji oduzima dah.
Pored prekrasnog krajolika, ovo jezero bogato je i merhametli ljudima i vrhunskim domaćinima, koji znaju ugostiti i Arape, Amerikance, ali i Slovence i općenito naše Balkance.
A svima njima je jedno zajedničko- vole uživati u bh. specijalitetima. Krompiruša, burek, zeljanica ili sirnica, roštilj ili nešto ispod sača sve je moguće naručiti uz prethodni dogovor sa vlasnicima. Svi specijaliteti pripremljeni su od domaće hrane.
Prilikom posjete Prokoškom jezeru ekipa Tatabrada.tv je probala jedan od rijetkih specijaliteta- Subhijinu pitu za koju nam rekoše da je najbolja i da se prenosi generacijama.
Stigosmo baš u vrijeme pripreme ove pite, koju naša vrijedna domaćica godinama sprema. I odmah na početku razgovora nam otkri kako svako griješi ali da je najbitnije da se trudi. Svoju prvu pitu naučila je pripremati u 5 razredu od svoje majke.
Kako se priprema ovaj bh. specijalitet pogledajte u videu ispod.

* Projekat promocije turističkih potencijala FBiH finansira/sufinansira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentariši