Vijećnici “Nezavisne liste kandidata Srebrenik” svoje paušale dali u stipendije

Nezavinsa lista kandidata – Srebrenik 2016 (NLK) je u toku predizborne kampanje za općinsko vijeće Općine Srebrenik javno zagarantovala da će se vijećnici ove liste koji uđu u Vijeće odreći paušala i dodijeliti ih u vidu stipendija.

Nakon što je prošao konkurs izbora stipendista, došlo je vrijeme i za dodjelu stipendija što je i upriličeno u petak 18.08.2017. u Hotelu Orion na Ormanici kod Srebrenika.

Svečanom činu dodjele stipendija prisustvovalo je i nekoliko zvanica iz političkog života. Tu su bili i nezavisni kandidati koji su osvojili načelničke mandate u općinama diljem bih.

Stipendije je dobilo 10 učenika i 4 studenta.

Anto Marković, vijećnik “NLK” nam je rekao kako su nakon provedenog konkursa odlučili dati i više stipendija nego što su prvobitno planirali i da im se pridružio i jedan dio privrednika iz Srebrenika.

Vijećnica “NLK”, dr. Vehida Fazlić je ovom prilikom rekla kako je ovo samo jedan od načina borbe za bolje sutra i kako ovim činom žele postaviti nove standarde u rukovođenju općinama i ophođenju sa građanima kako u zakonodavnoj tako i u izvršnoj vlasti. Želeći svojim primjerom potaknuti i druge kolege vijećnike i političare diljem BiH da obrate pažnju na tuđe a ne na samo svoje interese, dr. Fazlić je naglasila da su djeca naša budućnost, i da nema nema boljeg načina da se investira u naše bolje sutra od potpore dobrim učenicima i studentima koji će sutra izgraditi bolju i prosperitetniju BiH, rekla je ovom prilikom dr. Fazlić.

Komentari

Komentariši