Novi tim, nova firma i nešto novo na sceni društvenih medija – Closenger!

Učenje programiranja nije lagan proces, ali ako je neko zainteresovan za rad i usavršavanje, rezultati će biti neminovni.

Mladi tim iz Gradačca nije nastao preko noći, bilo je tu borbe, obuke, neprospavanih noći, odustajanja, ali ovi mladići koji su ostali na djelu dokazali su svoju kreativnost i upornost.

Njih sedam stoji iza društvene mreže čije vrijeme tek dolazi, a ovaj projekat svjetskog nivoa kreiran je isključivo sa domaćim resursima, time pokazujući i motivišući mlade ljude da budućnost uzmu u svoje  ruke, da se ne predaju i da život nije isključivo „negdje tamo“ već da su prilike svuda oko nas ako pravilno usmjerimo svoje zanje i energiju.

Iako je osnovni cilj Closenger mreže diskusija njenih korisnika, karakteriše je upravo to što se odnosi na postove koji su sortirani po udaljenosti od samog korisnika. Velika prednost se ogleda upravo u toj blizini, dok ostale poznate mreže zbližavaju ljude koji su daleko, ali ih na neki način otuđuju od onih koji su im fizički blizu, Closenger upravo radi suprotno. Korisnik ono što prvo vidi je post koji mu je geografski najbliži, odnosno od onih korisnika koji su mu fizički bili najbliži u trenutki objave svog posta.

”Ovim imamo još jednu novinu, a to je da ova globalna mreža u sebi sadrži mnoštvo lokalno orjentisanih društvenih mreža, tako da ste vi kao korisnik u isto vrijeme član i lokalne i globalne mreže, a sve u zavisnosti od lokacije u kojoj se nalazite u tom trenutku. Dakako, vi u zavisnosti od međusobne udaljenosti dobijate i prijedlog korisnika mreže closenger”,  kaže Eniz Vuković, programer Closengera.

 “Naziv Closenger je nastao od engleske riječi Close  što znači blizu. Sama aplikacija Closenger je bazirana na principu blizine.” riječi su Mustafe Durakovića jednog od pokretača ove ideje.

Korisnik objavljuje multimedijalan post, a može se putem mreže izraziti kroz tekstualnu poruku, fotografiju, pokretnu fotografiju (GIF) te video poruku ili kombinaciju svega navedenog. Svoje postove može obraditi kroz praktične i raznovrsne filtere i stickere. Ostali korisnici mogu komentarisati objavu, dati ”like” čineći je tako popularnom te dolazimo do još jedne osobine Closengera, a to je tzv. „Trending“ gdje se postovi redaju upravo po ovim „lajkovima“ u jedinici vremena, tako da ako malo bolje primijetimo u samom CLOSENGERU imamo sadržano više različitih najjačih aduta današnjih svjetskih društvenih mreža.

Closenger je je domaći proizvod,  aplikacija koja omogućava praćenje lokalnih i globalnih trendova, ukoliko niste dali podršku i provjerili kvalitet,  pokušajte.

 

Komentari

Komentariši