TV serijal “Naša školica” u OŠ Duboki Potok: Igraju, recituju, takmiče se…

Misija TV serijala “Naša školica” je posjetiti sve škole TK i donijeti vam priče o tome kako talentirani školarci provode vrijeme van redovne nastave. Ekipa TV TATABRADA ovaj put je posjetila Osnovnu školu u Dubokom Potoku.

Pored redovnih oblika nastave u ovoj školi je organizovan i rad na slobodnim aktivnostima učenika. Učenici ovdje mogu pohađati 26. različitih sekcija koje su podijeljene u 42. grupe. Zbog redovne nastave nisu nam se mogle predstaviti sve sekcije, ali mi smo zabilježili aktivnosti nekoliko njih.

Dodatnu nastavu iz matematike za 6. i 8. razred vodi nastavnica matematike Emina Sinanović. Sekcija za šesti razred broji 10., a za osmi razred 8. učenika. Nastavnica Sinanović ističe da učenici redovno i rado dolaze na ovu sekciju. Pripremaju se za općinsko takmičenje koje će se održati u martu 2018. godine. Na ovo takmičenje idu 6. i 8. razredi.

Debatnu sekciju pohađaju učenici šestih razreda, a voditelj sekcije je nastavnica bosanskog jezika Senada Užičanin. Sekcija broji 9. članova. Osim debatnih aktivnosti članovi ove sekcije učestvuju u brojnim kulturnim dešavanjima, koja promovišu tradiciju i književnost našeg podneblja. Učesnici sekcije su nastupali u uličnom perfomansu čitanja poezije povodom obilježavanja mjeseca knjige, također su učestvovali u realizaciji kratkog filma o bogatstvu bosanskog jezika. Učenik šestog razreda, Malik Smajlović je pred našim kamerama recitovao monolog o bosanskom jeziku.

Da su djeca talentirana i u ovoj školi dokazao nam je, između ostalih i Anes Dorić, učenik šestog razreda, koji je recitovao popularnu pjesmu “Mora” Abdulaha Sidrana.

Voditelj recitatorske sekcije je učiteljica razredne nastave Hidajeta Adanalić. Ovu sekciju pohađaju učenici od prvog do petog razreda i broji 13. članova. Sekcija redovno nastupa na školskim priredbama. Učenici su nam se predstavili recitacijama o Bosni.

Odbojkašku sekciju pohađaju učenici od petog do devetog razreda a voditelj sekcije je nastavnik tjelesnog odgoja Edis Bajrektarević. Učestvuju na općinskim takmičenjima gdje ostvaruju uspješne rezultate.

Sekciju “Stoni tenis” od 6 učenika vodi nastavnik historije i geografije Jasmin Subašić.

Folklorna sekcija je počela sa radom u oktobru mjesecu 2017. godine, a voditelj je profesorica engleskog jezika Alma Babić. Sekcija okuplja učnike svih razreda, ali najučestaliji i najvredniji su učenici petih i šestih razreda. Pohađa je 40-tak učenika.

U vannastavnim aktivnostima ove škole obuhvaćeno je približno 200. učenika od ukupno 576. koliko broji Osnovna škola “Duboki potok”.

“Naša školica” i televizija TATABRADA se najiskrenije zahvaljuju učenicima i nastavnicima OŠ Duboki Potok na ugodnom druženju i ustupljenom vremenu i poziva sve čitaoce i gledaoce da uz ovu emisiju budu i naredni put, kada ćemo ispričati nove priče iz neke druge školice…

https://www.youtube.com/watch?v=JY9usNXSD7Y

Komentari

Komentariši