Grad soli u prazničnom duhu ostavlja bez daha

Dva dana vrijedne ruke radnika tuzlanskog preduzeća “Arcade” radile su na montiranju čarobne fontane na Trgu slobode. Posao je uspješno okončan, a čarobna fontana sve prolaznike, bukvalno, ostavlja bez daha. Riječ je o jedinstvenom prizoru u BiH i inovaciji koja je svojstvena Tuzli.

Čarobna fontana je zablistala punim sjajem i na poseban način uljepšala trg slobode. Svjetleća praznična fontana je visine pet i prečnika 4,5 metra i predstavlja jedinstven ukras u gradu.

Pored svjetleće fontane, na Trgu je postavljena i novogodišnja jelka visine osam metara, koja je upotpunila prazničnu atmosferu u gradu soli.

Cjelokupni doživljaj upotpunjuju i kućice na trgu sa raznim sadržajem, delicijama i kuhanim vinom te advent koji se dešava na drugim dijelu grada. Svake noći odigrava se nešto novo, a svi oni koji se nađu u Tuzli osjećaju zimsku idilu.

Klizalište koje se nalazi na trgu dodaje posebnu notu gradu, a ukrasi na pojedinim mjestima prizvuk praznika i dobrog raspoloženja.

U novogodišnjoj noći građane Tuzle, ali i sve one koji odluče dočekati Novu 2018. godinu u Tuzli na Trgu slobode zabavljat će bend “Frajle”, a u dnevnom terminu bit će proslavljena i Dječija nova godina.

Tuzla je ovoga puta, izgleda, nadmašila sva očekivanja građana. Trg je svake noći pun nasmiješenih ljudi, a jelke su već postale glavna atrakcija za fotografisanje sa prijateljima.

Kako sve to izgleda, pogledajte u prilogu na našem TV kanalu!

Komentari

Komentariši