SREBRENIK: Svečano otvorena nova i moderna benzinska stanica Ali Company

Na jednoj od najprometnijih magistralnih cesta u BiH, na potezu Tuzla – Orašje, u mjestu Ćehaje kod Srebrenika otvorena je moderna i savremena benzinska stanica Ali Company, gdje se pored točenja svih vrsta goriva može odmoriti u ekskluzivno opremljenom restoranu i marketu sa širokim asortimanom roba.

Sve na jednom mjestu, svjetski a i pak naše

Benzinska stanica Ali Company je prilikom svečanog otvorenja predstavljena kao investicija od blizu 2 miliona KM i jedan je od najreprezentativnijh objekata ove vrste na području TK. U sklopu ovog objekta je i servis za kamione sa parkingom koji se prostire na površini od 15 dunuma.

Firma Ali Company specijalizirana je za Međunarodni transport roba. Osnovana je 2003. godine i u voznom parku posjeduje 40 vozila i zapošljava 50 radnika.

Firma je izrasla u respektabilnu firmu ali je ipak, zbog prirode posla, više poznata van granica bih.

Društveno odgovorna firma

Vlasnik i direktor firme Ali Company Alija Zahirović je prilikom otvaranja benzinske stanice istakao kako će ova firma nastaviti politiku društve odgovornosti. “Nadam se da će se općina srebrenik i privrednici pobrinuti za stvaranje novih radnih mjesta. Ostanak mladih mi je najveći cilj”, istakao je Zahirović.

Ministar za prostorno uređenje i zaštitu okoliša u vladi TK Hasan Ferhatović je prilikom otvaranja ovog objekta istakao kako ovaj događaj svjedoči privrednom razvoju.

“Vlada nije nikada bila barijera i prepreka i trudi se i prije roka ispoštovati zahtjeve privrednika u smislu brzog odgovara na zahtjeve i dozvole” rekao je Ferhatović i dodato kako je Općina Srebrenik u prošloj godini usvojila prostorni plan gdje su ispravljenje velike greške pa je u znatnoj mjeri prošireno građevinsko zemljište čime će se omogućiti stvaranje novih poslovnih zona.

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je rekao kako je lijep osjećaj otvarati poslovne objekte koji upošljavaju nove radnike.

Ovo je podstrek za sve druge privrednike koji planiraju investirati. Iako se radi o relativno mladom preduzeću, ono je primjer kako se kvalitetnim i upornim radom može proširiti poslovanje. “Ovo je dokaz kako se i kod nas mogu u kratkom roku mogu ostvariti dobre poslovne ideje. Mi iz vlasti smo tu da damo maksimalnu podršku” rekao je prije presijecanja svečane vrpce načenik Omerović.

Stotine vozača su sa nestrpljenjem čekali otvaranje ove benzinske stanice kako bi natočili kvalitetno gorivo i osvojili vrijedne nagrade koje je domaćin ovom prilikom pripremio za prve mušterije.

 

Komentari

Komentariši