Odvaži se živjeti svoj san

Ako ste se nekada pitali zašto je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu, onda bi se to moglo jednostavno povezati sa popularnošću ovog sporta. Danas skoro da nema osobe koja ne zna nabrojati nekoliko igrača iz reprezentacije svoje zemlje ili iz nekog popularnog fudbalskog kluba.

Za ovim trendom ne zaostaje ni BiH. Pozitivnu priču o fudbalu živi i naša zemlja sa velikim brojem talentovanih fudbalera. Jednog talentovanog fudbalera predstavljamo vam i mi u novoj epizodi emisije “I ovo je BiH”. Njegovo ime je Džafer Džafić, ovaj dvadesetogodišnjak živi u Vučkovcima (općina Gradačac), gdje je i počeo svoju fudbalsku karijeru. Danas igra za FK Mladost u Donjoj Slatini, koja se nalazi na 2.mjestu II lige RS-a, ali imaju velike ambicije za prelazak u I ligu.

Svoju karijeru počeo je kao dječak u NK Jedinstvo Vučkovci.

“Na svoj prvi trening pobjegao sam od kuće, tada sam imao smao pet godina. Moji roditelji su se malo brinuli zbog moje ruke, ali na kraju su popustili i zahvaljujući njima ja danas igram i živim fudbal”, kaže nam Džafer. Dolaskom u NK Jedinstvo Džafer je počeo živjeti svoj san.Uslijedile su brojne utakmice, takmičenja i turniri, a ovaj talentovani fudbaler rijetko kada se vraćao kući bez medalje, priznanja i pohvala.

Kada je već stasao godinama, znanjem i umijećem u fudbalu, došlo je vrijeme za promjene i neke nove veće priče. Sa svojih 12.godina Džafer je prešao u NK Zvijezdu Gradačac.

“Kada sam došao u Zvijezdu, brzo sam se navikao čak sam igrao i sa starijim igračima. Bio je to lijep period. Jedino čega se nerado sjećam jeste mali peh na utakmici u Vitezu, kada sam slomio nogu. Nažalost to me koštalo karijere u Zvijezdi, jer sam dva i po mjeseca bio van terena. Nakon što sam se oporavio i vrati na teren, nisam se mogao uklopiti u igru sa novim trenerom”, rekao nam je ovaj talentovani fudbaler.

Nakon Zvijezde došlo je vrijeme za dalja putovanja. Put Džaferove karijere nastavio se u NK Posavina 108 u Bijeloj kod Brčkog. Tu je proveo neko vrijeme pokazao vještine i impresionirao brojne klubove, među kojima je bila FK Mladost iz Donje Slatine. Danas Džafer igra za FK Mladost i postiže dobre rezultate sa svojim klubom.

“Zadovoljan sam u ovom klubu. Za samo nekih deset dana prilagodio sam se, a sada se već osjećam kao kod kuće. Veoma je važno imati dobru ekipu sa kojom se slažeš, a mi to imamo. Uz sve to lakše je postizati dobre rezultate”, naglasio je Džafer.

Zahvaljujući dobroj atmosferi Džafer je ponio laskavu titulu prvog strijelca lige. Veliki je uspijeh odvažiti se živjeti svoje snove, baš kao što je i naš sagovornik to učinio još kao petogodišnji dječak. Ovu zanimljivu priču možete pogledati u programu televizije Tatabrada u novoj epizodi emisije “I ovo je BiH”.

Komentari

Komentariši