Sa Kigenom o svemu pomalo

Zanimljive priče drugačije ispričane koje vam donosi televizija Tatabrada u emisiji “I ovo je BiH”, već duži period osvajaju vašu pažnju. Svaka priča je posebna, ali priča Vehbije Kigena Ibrahimovića ima ono nešto po čemu se izdvaja i što je čini posebnijom. Energija koju Kigen kroz razgovor ali i svoj posao prenosi osvojila je mnoge do sada pa i nas, a vjerujemo da ni vi nećete ostati ravnodušni.

Kigen je poznat kao dobar improvizator, za njega ne postoje iznenadne situacije. “ U moje vrijeme ja se nisam imao u koga pouzdati, morao sam učiti sve sam. Kako kažu za onu kafu 3 u 1, ja sam morao biti 27 u 1 da neke stvari stignem”, kaže nam ovaj vrli improvizator.

Kao dječak volio je slušati prenos fudbalskih utakmica na radiju, odnosno tada popularnom tranzistoru. Navijao je za Dinamo jer su imali lijepe plave dresove. Ono što mu je posebno privlačilo pažnju kod tih utakmica jesu komentatori koji su prenosili dešavanja na terenu. Zanimljive komentare reportera pamti i danas, a jedan od najdražih mu je “Majko mila da vidiš Halila”, kada je komenttaor utakmice prenosio sjajnu akciju igrača Dinama.

Za sebe kaže da je najjači pod pritiskom i da je tada jako odgovoran. “Svi ljudi moraju znati šta rade, kada rade i s kime rade. Znači precizno se mora znati u bocu kada i šta i dokle se nešto mora”, naglasio je Kigen.

U svijetu marketinga Kigen je poznat po svojim zanimljivim reklamama, koje u jednoj rečenici ispričaju cijelu priču. Dug je popis reklama koje traju godinama, a i danasa jedanko dobro zvuče. “Jer namještaj je kao i snaha, nije svejedno ko će vam se uvaliti u kuću.” Morate priznati da ovu reklamu teško ne primijetiti. “ Kada mi neko dođe i kaže hvala ti puno poslije ovog moj proizvod ide puno, puno bolje. E to je meni uspijeh”, rekao nam je Vehbija Kigen Ibrahimović.

Svoju ljubav prema domovini ovaj svestrani umjetnik izražava kroz stihove posvećene domovini i svom narodu. Smatrao je da je vrlo važno da se držimo onoga što jesmo i da budemo svjesni toga. Tako je i nastala pjesma “Bitno je biti Bošnjak”, koja je bila dio istoimene kampanje pred popis stanovništva 2013.g. “Mislim da smo mi merhametli narod, koji ako radimo, radimo na svoju štetu. Rasplinjujemo se nigdje nas nema”, navodi Kigen.

Manifestacije koje je Kigen režirao i vodio ostale su urezane u sjećanje svih onih koji su imali tu sreću da budu prisutni na tim dešavanjima. “Ono što bih izdvojio jeste manifestacija u Odžaku “Sevdah pjesma Posavinom teče”, gdje sam imao sama 2 sata vremena da se pripremim i da vodim program”, kaže nam Kigen.

Zanimljivu priču  ovog svestranog Srebreničanina, pogledajte u programu televizije Tatabrada u novoj epizodi emisije “I ovo je BiH”.

Komentari

Komentariši