Najava događaja: 9. po redu karate kup “Srebrenik 2018” očekuje preko 500 takmičara iz cijele BiH

U nedjelju, 18. marta 2018. godine u Sportskoj dvorani Srebrenik, sa početkom u 10 h bit će održan 9. karate kup “Srebrenik 2018”. Iz razgovora sa sekretarom kluba i predsjednikom organizacijskog odbora Zijadom Hadžićem saznajemo da je na dosadašnjih 8 kupova učestvovalo oko četri i po hiljade učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine kao i regiona. On navodi, da na ovom prestojećem turniru očekuje oko 40 do 50 klubova, odnosno 550 do 600 takmičara, od kojih 80 članova broji klub “1. Mart” iz Srebrenika.

Ono što je bitno napomenuti jeste da učesnici u ovom takmičenju moraju ispunjavati opće uslove kako bi učestvovali, a neki od tih uslova su da svi takmičari moraju biti registrovani, da moraju biti osigurani u slučaju povrede te da takmičari moraju imati karate pasoš ili drugi dokument za dokazivanje identiteta.

Kao i u svakom takmičenju tako i ovom pobjednici dobijaju nagrade. Za prva tri mjesta medalje i diplome, pehar za tri najuspješnija kluba, pehar za najbrojniju ekipu, novčane nagrade za pobjednike u OPEN kategorijama seniori i seniroke borbe, a tu su i specijalne nagrade za pobjednike pojedinačnih kategorija, osim u kategoriji šampiona, kao i posebna priznanja za najuspješnijeg takmičara i takmičarku.

Karate klub “1. Mart” Srebrenik ove godine inače proslavlja 13 godina uspješnog rada. “Ovim turnirom obilježavamo 13 godina rada ali i slavimo 1 Mart kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine po čemu je naš klub i dobio ime”, rekao je u razgovoru za televiziju TATABRADA Zijad Hadžić.

Zadnji rok za prijavu je 16.03 2018 godine ( petak) do 23:00h. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj 061/ 617-502 ( Zijad Hadžić), a prijavni list možete slati na mail: karatefederacijebih@gmail.com.

 

 

 

Komentari

Komentariši