PROMOCIJA KNJIGE dr. Jasmina Dorića “PUTEVIMA POPLOČANOG CVIJEĆA”: Ljubav kao vječni motiv

U plavoj sali Doma kulture u Srebreniku održana je promocija knjige “PUTEVIMA POPLOČANOG CVIJEĆA”, autora dr. Jasmina Dorića. Televizija TATABRADA je imala priliku da prisustvuje na ovom događaju, te da zabilježi najzanimljivije detalje sa promocije. Promocija ove zanimljive zbirke pjesama mladog ljekara iz Srebrenika je izazvala veliko interesovanje pa je sala Doma kulture u Srebreniku bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

“Jasmina sam upoznala u njegovoj ordinaciji početkom ove godine kad je bio sistematski pregled jer ja radim kao nastavnica u Osnovnoj školi u Humcima, a on radi u porodičnoj ambulanti. Kada mi je jasmin posalo svoje pjesme ja sam ostala  zabezeknuta kako on duboko promišlja, kako je on profesionalna ličnost”, kazala je promotorica i lektorica knjige “PUTEVIMA POPLOČANOG CVIJEĆA”, profesorica Jasminka Hadžić.

“Jasmin treba da nam bude primjer kako se voli i poštuje majka, kao i to da čovjek treba da bude izuzetno vrijedan kako bi završio medicinu, a prije svega lucidan pisati ovako kao što Jasmin piše”, zaključuje profesorica Jasminka Hadžić.

Talentirani pjesnik Isa Balkan koji je također bio počasni gost na promociji ističe kako u životu nije ništa slučajno, kako je sve namjenski i kako sve ima neki svoj “išaret”, kao i svoju poruku.

“Bez obzira što se radi o prvoj knjizi našeg autora, nakon iščitanih pjesama nisam strahovao za njegovu prepoznatljivost i način na koji će njegova djela doći do ljubitelja pisane riječi. Čitajući redom pjesme možemo opaziti razne izvore inspiracije, ali u prvi plan bez imalo sumnje isplivat će ljubav kao jedan vječni motiv”, kazao je Isa na promociji knjige.

“Čim je knjiga “PUTEVIMA POPLOČANOG CVIJEĆA” napisana ona više ne pripada autoru, nego ona pripada nama svima, ona je odlepršala u svijet”, rekla je pri svom obraćanju moderatorica Fikreta Jašić.

“Ova zbirka pjesama na neki način predstavlja odrastanje duše, duše koja je patila, koja se bunila koja je trajala i u osnovi principa ove zbirke koja je tragala”, ističe Fikreta Jašić.

I na kraju održane promocije “PUTEVIMA POPLOČANOG CVIJEĆA”, obratio se i autor dr. Jasmin Dorić koji se zahvaljuje svim gostima koji su priustvovali na promociji.

“Ovo ne bi bilo tako važno da vi niste tu, pravi ljudi, ljudi koji vole književnost, našu kulturu, tradiciju”, kazao je autor dr. Jasmin Dorić.

Komentari

Komentariši