Putevi dr. Jasmina Dorića su “popločani cvijećem”

Još jedno izdanje emisije “I ovo je BIH” koju emituje televizija TATABRADA kao i svaki put do sada bit će ispričano na drugačiji način.

Mladi doktor Jasmin Dorić, sa svojih dvadeset sedam godina ispunio je svoje ciljeve. Nastanjen je na području Srebrenika, u mjestu Humci. Srednju školu završio je u Tuzli kao i Medicinski fakultet – studij medicine. Pripravnički staž odradio je u UKC – u Tuzla, a državni ispit položio je u Banja Luci.

Od osme godine piše poeziju i kako navodi to je njegova najveća ljubav. Tokom obrazovanja nizao je brojne nagrade, pohvale, svjedodžbe, diplome kao i najbolje rezultate i ocjene.

“Moje ambicije u daljem radu predstavljaju psihijatrija, psihoanaliza i psihoterapija. U nastajanju je moja sljedeća zbirka poezije, a planiram pisati romane, zbirke proze i naravno poeziju”, istakao je za televiziju TATABRADA autor dr. Jasmin Dorić.

Njegova najveća podrška tokom svih ovih godina obrazovanja kao i nedaća koje su se nalazile na njegovom putu bila je njegova sestra Rizama Dorić, kao i njegova ostala porodica, prijatelji i komšije.

Kada su u pitanju njegove pjesme, kaže da je svaka za sebe posebna kao i to da svaka pjesma za sobom nosi određenu pouku.

“U ovoj knjizi sam tražio svoj smiraj za dušu svoj bijeg od surove stvarnosti, od siromaštva, od nepravde, od bolesti. Bio sam u nekoj sedmoj dimenziji gdje sam mogao biti šta god sam htio, to mi nije mogao oduzeti niti jedan čovjek”, dodao je kako je sve negdje nekada počelo s knjigom, svi zapisi vjere i nauke.

Ovu zanimljivu priču o mladom i talentiranom autoru dr. Jasminu Doriću možete pogledati u emisiji “I ovo je BiH” u programu televizije TATABRADA večeras od 20:00h.

 

Komentari

Komentariši