Dan otvorenih vrata u MKF Partner Srebrenik

“Green day” ili zeleni dan naziv je promotivne akcije koja je simbolično sa početkom proljeća ugostila klijente Mikrokreditne fondacije Partner u Srebreniku.

Posjetiocima je uz prigodnu zakusku ponuđena i srdačna dobrodošlica u ovo društvo kao i informacija više o projektima i proizvodima ove mikrokredite kuće.

Jedan od zanimljivih projekata odnosno kreditnih proizvoda ove mikrokredite fondacije tiče se energetske efikasnosti. Povoljna kreditna linija odnosi se na toplotnu izolaciju stambenih objekata.

“Mi smo simbolično upriličili ovaj dan kao dan otvornih vrata odnosno, “zelani dan” u smislu promovisanja energetske efikasnosti, odnosno, uštede prilikom utopljavanja domova, zatim korištenja izvora energije koji ne emituju ugljendioksid odnosno, manje štete okolini.Time dajemo jedan mali doprinos, a isto tako pokušavamo educirati klijente koje su to koristi koje oni dobijaju i na ovaj način danas pokušavamo da razgovaramo sa klijentima da ih malo osvijestimo i da na kraju krajeva u saradnji sa nama postignu i ekonomske efetkte u primjeni te energetske efikasnoti koja će u u konačnici rezultirati sredstvima koja manje trose”, rekao je za televiziju TATABRADA Zijad Brašnjić, menadžer prodaje sjeveroistočna regija Mikrokreditne fondacije Partner u Srebreniku.

U 2012. godini, Partner mikrokreditna fondacija je razvila strategiju energetske efikasnosti uvela kreditni proizvod za energetsku efikasnost uz tehničku pomoć iz Fonda za zeleni razvoj za jugoistočnu Evropu. Od početka projekta 2012, godine ukupno je plasirano 20,9 miliona konvertibilnih maraka za energetsku efikasnost. Energetska efikasnost predstavlja upotrebu minimalne količine energije tako da udubnost življenja ostaje ista. Potrebno je još navesti da prosječan objekat u Bosni i Hercegovini troši 180 kWh/m2 godišnje toplotne energije, dok je u Zapadnoj Evropi potrošnja energije oko 55 kWh/m2.

Lelić Abdurahman jedan je od vjernih klijenata koji već dvije ipo godine koristi sredstava Mikrokreditne fondacije Partner.

“Zadovoljan sam tim sredstvima što sam uložio što bih predložio i drugima da iskoriste taj momenat kad je u pitanju grijanje. Saradnja sa partnerom je na nekom zavidnom nivou, zadovoljan sam i predložilo bih drugim ljudima da koriste ovu ugosdnot i kvalitet”, istakao je Lelić Abdurahman.

Mikrokreditna fondacija Partner će u narednom periodu biti fokusirana na projektima energetske efikasnosti koji podrazumijavaju finansiranje mjera energetske efikasnosti za domaćinstva i poslovne objekte. Partner želi biti prepoznatljiv u ovoj oblasti te će tokom 2018 godine isticati prednosti korištenja energetske efikasnoti u smislu educiranja korisnika i širenja svijesti o važnosti primjene energetske efikasnosti.

Komentari

Komentariši