Mladi veterinar ostvario svoje snove. Irfan Nurkanović osnovao modernu veterinarsku stanicu (VIDEO)

Emisija “I ovo je BiH” televizije TATABRADA i ovaj put vam donosi zanimljivu priču. Dr.vet.med Irfan Nurkanović iz Srebrenika vlasnik je najmodrenije Veterinarske stanice na području Tuzlanskog kantona, koja može ponuditi usluge koje do sada Veterinarske stanice nisu mogle pružiti.

Veterinarska stanica “VET IN” osnovana je 8. Januara ove godine i uspješno se bavi liječenjem kućnih ljubimaca i drugih životinja.

“Ideja se pojavila iz razloga što naša opština jedan vid poslova još uvijek ne radi, tu smo vidjeli da ima dosta propusta tako da smo iskoristili tu priliku da osnujemo novu veterinarsku stanicu koja može ponuditi rad sa pacijentima koje do sada veterinarske usluge nisu ispunjavale”, kazao je za televiziju TATABRADA dr.vet.med Irfan Nurkanović.

Veterinarska stanica “VET IN” obezbjeđuje kvalitetno liječenje, preventivnu njegu i praćenje zdravstvenog stanja vaših ljubimaca. Takođe, vrši hirurške intervencije koje će vašem ljubimcu omogućiti da živi zdravo i dugo.

“Mi radimo na terenu sa velikim životinjama, liječimo konje, ovce, svinje i naravno ambulantno u stanici radimo rad sa malim životinjama, to su prevenstveno psi i mačke. Što se tiče pasa i mačaka skoro smo dobili hematologiju i biohemiju za analizu krvi i urina, rendgen za snimanje lomova kao i rad na terenu što se tiče lomova kod velikih životinja”, ističe dr.vet.med Irfan Nurkanović.

Kao i svako preduzeće tako i ova veterinarska stanica “VET IN” ima svoju viziju, a ona je imati svu moguću opremu da se svakom pacijentu pruži adekvatna pomoć, to se prije svega odnosi na pse i mačke.

“U planu smo da razvijamo firmu da sutra budemo uvoznici inostranih proizvoda jer postoji dosta propusta i mogućnosti na tržištu koje trenutno zahtjevaju određene proizvode, a koje Bosna i Hercegovina nema. Imamo velike planove i nadam se da ćemo ih ostvariti uz adekvatan rad i kvalitetnu uslugu”, zaključio je dr.vet.med Irfan Nurkanović.

Ono što ovaj mladi vetrinar poručuje mladim kolegama jeste da ostvaruju svoje ciljeve i snove, ako žele to da rade neka to i nastave, posla ima kao i uspjeha, rekao je perspektivni srebrenički veterinar Irfan.

Pozivamo vas da zdravlje vašeg ljubimca povjerite Veterinarskoj stanici “VET IN” Srebrenik.

Komentari

Komentariši