Novootvoreni vrtni centar “Valplast” na Ceriku nudi sve za poljoprivredu na jednom mjestu

Vrtni centar “Valplast” konačno je počeo sa radom kada je svečano otvorio svoja vrata u mjestu Cerik u Brčko distriktu. Ovo je “Valplast”-ov četvrti prodajni centar od 2000. godine od kada su otvorene dvije poljoprivredne apoteke “Valplast” u Srebreniku i Gradačcu, a potom i vrtni centri u Kalesiji i Ceriku kao i novi malo i veleprodajni objekat i sjedište firme u Bjelavama kod Srebrenika. Investicija novootvorenog vrtnog centra “Valplast” na Ceriku koštala je oko 500.000 konvertibilnih maraka.

U vrtnom centru “Valplast” po povoljnim cijenama mogu se pronaći sjemenski program i program za pčelare. Osim toga, možete pronaći i mineralna đubriva, zaštitna sredstva, stočnu hranu kao i bogatu ponudu vrtne opreme.

U novootvorenom objektu u Ceriku odlučili su da prošire svoju ponudu te da svojim kupcima ponude sve što im je potrebno na jednom mjestu.

“Mi smo se opredijelili više za poljoprivredne proizvođače. Poljoprivrednim proizvođačima nudimo sve vrste robe za repromaterijal i sjemenski materijal. Imamo i jedan segment proizvodnje koji se isto odnosi na poljoprivredne proizvođače te mrežna pletiva za ograđivanje njiva i parcela kao i bodljikave žice i salatni program”, kazao je za televiziju TATABRADA Salko Omerović, suvlasnik firme “Valplast”.

“Valplast” inače broji oko 30 zaposlenih radnika, s tim da će se taj broj povećati jer je njihov cilj otvaranje novih prodajnih objekata diljem Tuzlanskog kantona.

Pored djelovanja i poslovanja na poljoprivrednom tržištu, okušali su se i u širenju na druge oblasti – pogon za proizvodnju pocinčanog i plastificiranog mrežnog pletiva te zatezne i bodljikave žice, što je lansiralo “Valplast” među jedne od vodećih firmi na domaćem tržištu, s adekvatnim i stručnim kadrom za svaki segment djelatnosti.

“Osim poljoprivrednog dijela imamo i jedan segment proizvodnje. Imamo proizvdonju, veletrgovinu i maloprodajne prostore. Što se tiče proizvodnje tu spada mrežno pletivo, bodljivaka žica i žičani proizvodi, a što se tiče veletrgovine snadbijevamo sve poljoprivredne apoteke, sve vrtne centre i bau centre na području Bosne i Hercegovine”, istakao je Salko Omerović, suvlasnik firme “Valplast”.

“Valplast” je jedinstven u svom nastojanju da Vam na jednom mjestu ponudi sve što Vam je potrebno kako bi, uz njihovu pomoć, poboljšali kvalitetu prinosa, izgled vašeg vrta i zdravlje vaših usjeva. Ovaj novootovoreni vrtni centar “Valplast” povodom otvorenja nudi popust od 10% na sve proizvode iz asortimana do početka aprila.

Komentari

Komentariši