Vrijedna donacija za Gradski folklorni ansambl Srebrenik

Potpredsjenik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović posjetio je Gradski teatar u Srebreniku. Povod njegovog dolaska bilo je rješenje o simboličnoj donaciji Gradskom teatru koja će pomoći u daljem redu ovog teatra.

“U okviru današnje posjete Srebreniku posjetio sam i Gradski teatar gdje sam vidio izuzetan napor ljudi koji rade u Gradskom teatru da animiraju mlade ljude u polju kulture. Znam da je današnje vrijeme jako teško za baviti se kulturom, kada se svi borimo sa egzistenacijalnim problemima i to daje posebnu snagu i nadu ovim mladim ljudima u sretniju budućnost”, kazao je potpredsjenik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović u razgovoru za televiziju TATABRADA.

Potpredsjenik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović je još istakao da ima namjeru u skorije vrijeme posjetiti područnu školu u Jasenici kod Srebrenika, kako bi pomogao u radu te škole koja je u teškom stanju i kako bi toj djeci koja su uglavnom povratničke populacije na neki nači uljepšao život.

U znak doborodošlice potpredsjeniku Federacije Bosne i Hercegovine Milanu Dunoviću, članovi Gradskog folklornog ansambla Srebrenik izveli su par tradicionalnih igara, kao i jednu od predstava Gradskog teatra.

Nakon upriličenog programa svi prisutni su se mogli zabaviti u prostorijama Doma Kulture uz prigodnu zakusku gdje je i uručena donacija ovom Gradskom folklornom ansamblu.

Komentari

Komentariši