Mursel Delić: Dolaze bolji dani za Srebrenički sport

Ekipa televizije TATABRADA posjetila je prostorije Sportskog saveza Općine Srebrenik te razgovarala sa Direktorom omladinskog fudbalskog kluba “Gradina” Ibrom Ibrićem koji nam je govorio o nekim bitnim činjenicama ovog nogometnog kluba. Razgovarali smo i sa predsjednikom Sportskog saveza Općine Srebrenik Murselom Delićem koji nam je kazao koji su to klubovi koji su dio saveza i koji se takmiče u Premijer ligi te koji su kolektivi koji nose titule najboljih.

“Mi na Općini Srebrenik imamo trenutno 33 članice u raznim granama sporta, trenutno je aktivno 26 članica dok su onih 7 zamrzli svoje stanje u Sportskom savezu, a s obzirom da su u stanju mirovanja od nas ne dobijaju finansijsku pomoć. Najbolje rezultate postižu košarkaški klub “Gradina”, fudbalski klub “Seona”, fudbalski klub “25. Maj”, kao i škola sporta “Silver Kings”, zapravo sve one članice koje su u Sportskom savezu i koje rade po planu sportskog saveza kao i po planu skupštine”, rekao nam je predsjednik Sportskog saveza Općine Srebrenik Mursel Delić.

Uzimajući u obzir Premijer ligu, predsjednik Sportskog saveza Općine Srebrenik Mursel Delić navodi da su u Premijer ligi trenutno ženski nogometni klub “Gradina”, dok su košarkaši “Gradine” na samom pragu ulazka u Premijer ligu kao i bivši Premijer ligaši, odbojkaški klub “Gradina” i nogometni klub “Gradina”.

“Sportski savez Općine Srebrenik ima izuzetnu saradnju sa Općinom Srebrenik. Općina Srebrenik izuzetno dobro ulaže u razvoj sporta te Sportski savez Općine Srebrenik dobija 137.600 konvertibilnih maraka. Općina Srebrenik još izdvaja novac za tri kluba, a to je nogometni klub “Gradina”, odbojkaški klub “Gradina – Herceg” i košarkaški klub “Gradina – Herceg” gdje je cifra izdvajanja oko 130.000 konvertibilnih maraka”, rekao je Delić.

“”Gradina” je perjenica razvoja nogometa na Općini Srebrenik zajedno sa ostalim klubovima kao što je “Mladost Tinja” i bivši klub “Irac Tuzla” koji su tri najstarija kluba. “Gradina” je nakon rata jedna svijetla tačka na ovom prostoru koja je svojim igrama i aktivnostima kroz kantonalnu i prvu federalnu Premijer ligu, posebno mlađe selekcije koje su popularisale razvoj nogometa na području Općine Srebrenik”, kazao je za televiziju TATABRADA Direktor omladinskog fudbalskog kluba “Gradina” Ibro Ibrić.

Planovi sportskog saveza općine Srebrenik su raznoliki za tekuću 2018 godinu. Jedna od njihovih aktivnosti jeste izgradnja infrastrukture, a nastoje i aplicirati za dodjelu zemljišta za izgradnju teninskog igrališta koje još ne posjeduju.

Komentari

Komentariši