Vahida Djedović: TERAPEUT LJUBAVI

Magistrica humanističkih znanosti, psihoterapeutkinja i spisateljica Vahida Djedović promovisala je svoju drugu knjigu pod nazivom “Terapeut ljubavi”.

“Atelje Ismeta Mujezinovića” u Tuzli, bio je premalen da primi sve znatiželjnike koji su željeli naučiti nešto više o ljubavi. Promocija knjige “Terapeut ljubavi”, autorice Vahide Djedović upriličena je na krajnje zanimljiv i interaktivan način, reklo bi se, kako i priliči ovakvoj jednoj osebujnoj individui kao što je Vahida. Na promociji ove zanimljive knjige našla se i kamera televizije Tatabrada i zabilježila nesvakidašnju atmosferu na promociji jedne knjige.

Promocija je uz smijeh i pjesmu protekla u znaku detabuiziranja ljubavnih problema, kojih po riječima autorice, imaju svi, redom.

Ovo je druga knjiga Vahide Djedović psihoterapeutkinje iz Srebrenika, koja godinama živi i radi u Tuzli, a koju je objavila izdavačka kuća “Bosanska riječ”. Promotori su, pored autorice bili dr.doc. Larisa Softić – Gasal i dr. Rade Delić iz Beograda.

“Da mi je neko prije pet godina rekao da ću pisati knjige smijala bih mu se”, govori nam kroz smijeh Vahida.

Knjiga je nastala na osnovu poruka sa Facebooka

Radi se o knjizi koja sadrži savjete za ljubavne probleme, koje je Vahida dobijala putem svog Facebook profila od svojih Facebook “prjatelja”. Autorica je počela da piše njihove priče koje je sjedinila u jednu sjajnu knjigu, za koju smo sigurni da će biti popularna kako kod ženske, tako i kod muške čitateljske populacije.

Potkraj promocije, posjetitelji su postavljali pitanja na koja je autorica vrlo rado odgovarala, pa je sama promocija dobila vrlo zanimljivu interaktivnu notu.

Za dramsko-zabavni dio promocije bili su zaduženi glumci Amila Mujić i Edis Žilić, te članovi popularnog Big Brothers Benda, Senčo i Bobo.

Magistrica humanističkih znanosti, psihoterapeutkinja i spisateljica Vahida Djedović zbog svoje prve knjige „Obući košulju sretnog čovjeka“ prozvana je bosanskohercegovačkom „Yalomicom, i prva je psihoterapeutkinja koja uči ljude kako da budu sretni. U svojoj drugoj knjizi govori i o tome šta je ljubav i kako se sa njom nositi.

Vahida kategorično razdvaja zaljubljenost od ljubavi tvrdeći kako zaljubljenost traje najviše devedeset dana a ljubav može biti trajna kategorija.

Ljubav se ne može i ne mora preboljeti

Na pitanje iz publike kako preboljeti ljubav Vahida se osvrnula na problem jedne svoje pacijentice koja je prije nekoliko godina izgubila svoga muža, ističući kako ne treba raditi na gašenju ljubavi nakon smrti voljene osobe ali i kako je svačije srce dovoljno veliko da primi novu ljubav.

O psihoterapiji

“Ljudi se uvećini slučajeva odluče na psihoterapiju, tek kada bolest poodmakne. Nažalost, u našem društvu, još uvijek je odlazak kod stručjaka koji u svom zanimanju imaju prefiks „psiho“, etiketiran, pa osobe, koje traže pomoć , često izbjegavaju ovakvu vrstu pomoći, upravo iz razloga da im se ne prilijepi etiketa luđaka, avijatičara, pukovnika i sl.” rekla je Vahida za televiziju Tatabrada.

Komentari

Komentariši