“GRAPOS EXPO 2018” Gračanica: Festival poduzetništva

U Gračanici je otvoren deveti po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta “GRAPOS EXPO 2018”. Po broju prisutnih izlagača ovogodišnji sajam postavio je rekord pa s obzirom na to registrovana su 332 izlagača iz Bosne i Hercegovine i šest zemalja Evrope. Izlaže se na više od 120 štandova, na 6.000 kvadratnih metara. Ovogodišnji sajam “GRAPOS EXPO 2018” se održava u Poslovnoj zoni “Fering” u Gračanici i trajat će do 28. aprila.

“Svrha ovog sajma je da privrednike poveže sa partnerima u zemlji i inozemstvu, ali i da posjetiteljima predstavi ono po čemu se Gračanica zaista ističe, a to su poduzetnički duh, duh nadmetanja i uspjeha, a prije svega duh rada, truda i izlaganja”, izjavio je Jakub Suljkanović, premijer TK.

Ovogodišnji sajam načelnik Općine Gračanice Nusret Helić je nazvao festivalom poduzetništva koji ima za cilj stvaranje povoljnije privredne klime kroz implementiranje zajedničkih projekata privrednika koji se susreću na sajmu posljednjih devet godina.

“Sretan sam što će Gračanica danas i u naredna tri dana biti centar poduzetništa i bizinsa u našoj zemlji. Centar poduzetništva i domaćin mnogim privrednicima iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, što će biti u situaciji da se ovim velikim povodom i ovom velikom smotrom potvrdi kao čaršija u koju se uvijek dolazilo radi nekog posla, trgovine i biznisa”, kazao je načelnik Općine Gračanice Nusret Helić.

Na Sajmu će prisutni imati mogućnost da se susretnu sa stručnjacima iz bankarskog sektora i organizacijama koji su direktno uključene u proces pridruživanja BiH EU. Sajam je idealna prilika za poslovnu saradnju za promociju proizvoda.

“Svih osam sajmova “GRAPOS EXPO” iza nas bili su jedno veliko iskustvo iz kojeg smo mi kao organizatori ove Međunardone privredne manifestacije uvijek crpili nove ideje i saznanja kako bismo svaki naredni sajam organizovali što bolje i uspješnije”, kazao je direktor sajma Nedžad Nuhanović.

Televizija TATABRADA je bila gost na ovom sajmu te imala priliku razgovarati sa Sejfudinom Aljićem jednim od izlagača, direktorom firme “Zeka Comerce”.

“Na ovom sajmu “Zeka Comerce” izlaže ono čime se bavi, nešto iz trgovine nesto iz usluga. Ovdje na ovom sajmu predstavljamo našu proizvodnju, odnosno proizvodnju čeličnih konstrukcija te panelnim zatvaranjem tih konstrukcija”, rekao je Aljić.

Ovogodišnji partner sajma je i Hrvatska obrtnička komora, koja je organizovala dolazak obrtnika iz svih dijelova zemlje, a s ciljem povećanja saradnje u ovoj brzorastućoj privrednoj oblasti.

“Mi smo danas ovdje došli pokazati sve one delicije koje pružamo u Istri. Prezentirati ćemo svu onu hranu što ovdje možda nije toliko poznato. Iznenađen sam brojem posjetitelja i velikim brojem izlagača. Prošao sam mnogo sajmova, ali ovo je zaista nešto predivno”, zaključio je predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska.

Sajam se zatvara 28. aprila, a tokom cijelog sajma mnogi proizvodi će biti dostupni po nižim cijenama.

Komentari

Komentariši