Proljetni bazar učenika Prve Osnovne škole Srebrenik: Ukusne poslastice i ručno rađen nakit (VIDEO)

Učenici Prve Osnovne škole u Srebreniku su na gradskom trgu u utorak 24. aprila održali ulični dječiji bazar. Učenici su imali priliku družiti se sa svojim vršnjacima te između ostalog prodavati razne vrste kolača, cvijeća, nakita i figura.

Razgovarali smo sa direktorom Prve Osnovne škole Harisom Mehmedovićem, koji nam je istakao značaj ovog projekta.

“Cilj ovog bazara jeste da se prikupe finansijska sredstva za našu školu kako bismo opremili određeni broj kabineta, a isto tako i osposobili određene učionice”, rekao je Haris Mehmedović, direktor Prve Osnovne škole u Srebreniku.

Televiziji TATABRADA se obratila i učiteljica Prve Osnovne škole Azra Dedić, koja ističe bit dječijeg bazara kao i to da ovakvi događaji djeci pružaju zadovoljstvo i lijepo druženje.

“Bazar je prije svega jedno lijepo druženje, djeca baš uživaju, prodaju svoje proizvode koje su sami spremili kod kuće ili uz pomoć roditelja. Sav novac koji bude prikupljen je namijenjen kao jedna vrsta pomoći za našu školu”, istakla je Dedić.

Učenici su svojim kreativnim radom i maštom uljepšali gradski trg u Srebreniku, a sav prikupljeni novac će doprinijeti uređivanju školskih kabineta.

Prva Osnovna škola svake godine planira način na koji će učenici, a i sama škola prikazati svoju kreativnost. Pošle godine su organizovali humanitarni koncert, a ove godine su se odlučili da to ipak bude ulični dječiji bazar, kako bi što više građana učestvovalo u ovoj akciji i kako bi se prikupilo što više finansijskih sredstava i omogućilo školi da obnovi svoje kabinete i učionice.

Komentari

Komentariši