LUKAVAC: Otvoren 16. Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” 2018

Jedna od najznačajnih turističkih manifestacija u Bosni i Hercegovini, 16. Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” počeo je danas u Lukavcu. Sajam na kojem učestvuju domaći izlagači i izlagači iz regije i šire, trajat će do 05. maja. Sajam je ove godine okupio 157 izlagača koji dolaze iz deset zemalja.

I ove godine su glavni organizatori Sajma “LIST” Općina Lukavac i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, uz nesebičnu podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Vlade Tuzlanskog kantona.

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljakanović na otvaranju je ovaj 16. po redu Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” 2018 proglasio manifestacijom od velikog značaja za Tuzlanski Kanton.

“Svim izlagačima na sajmu, a posebno učesnicima iz drugih država želim dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i Tuzlanski kanton. Svim učesnicima na sajmu, želim da učešće na sajmu rezultira sklapanjem novih veza, poslovnih poznanstva i da rezultira poslovnim uspjehom”, kazao je premijer Suljakanović.

Izet Nuhanović, direktor Međunarodnog sajma turizma i ekologije “List” 2018. se obratio svim prisutnim gostima i zaželio srdačnu dobrodošlicu i istakao cilj ovogodišnjeg sajma.

“Cilj ovog sajma jeste spojiti kvalitetne ponude turističke potražnje i povećati svjesnost svih nas radi privrednog dobra”, rekao je Izet Nuhanović, direktor sajma.

Edin Delić, načelinik Općine Lukavac je istakao da je značaj ovog sajma veliki te da broj 16 svjedoči o tome.

“Ja sam uvjeren da će ova manifestacija nastaviti ovim redoslijedom, 17., 18. te se nadam da ćemo očuvati tradiciju”, istakao je Edin Delić, načelnik Općine Lukavac.

Nakon svečanog čina otvaranja, svi prisutni su s velikim interesovanjem krenuli u obilazak sajamskih prostora i izlagača, a cijela ova manifestacija se održava u Sportskoj dvorani, te u Domu kulture u Lukavcu.

Prema programu sajma planirana je realizacija tri panel diskusije na temu “Informatizacija u ponudi smještajnih kapaciteta i sadržaja usluge” te stručno predavamje o temi “Mogućnosti i prednosti kontinetalnog zdravstvenog turizma”.

Svake godine se tokom trajanja Sajma izrode novi partneri, novi prijatelji i saradnici. Takva je i Općina Žabalj (Republika Srbija), čiji je predsjednik Čedomir Božić također danas prisustvovao otvaranju Lukavačkog sajma.

Kao dobra dosadašnja praksa organizatora i domaćina, pokazala se i Sajamska večer kojoj je cilj da na najbolji način predstavi tradiciju i kulturu neke od zemalja učesnica. Tako je partner ovogodišnje Sajamske večeri Turistička PRIZMA iz Novog Sada, na čelu sa direktorom, Đorđom Mihajlovićem.

Komentari

Komentariši