“Miss mature BiH 2018”: Demonstracija ljepote i mladosti u Lukavcu. Najljepša je Mimi Bejtić iz Gračanice.

Modna agencija Fashion.Company održala je prvi izbor ljepote “Miss mature BiH 2018”. Finalni izbor je održan u sklopu Sajma turizma i ekologije “List 2018” u Lukavcu 04.05.2018. od 17:30h u velikoj sali Doma Kulture Lukavac. Za izbor ljepote prijavilo se oko 40 djevojaka iz cijele Bosne i Hercegovine, dok se kroz selekciju na modnoj pisti prošetalo njih 12. finalistica.

Općina Lukavac i načelnik ove Općine Edin Delić su podržali ovaj prvi po redu izbor ljepote “Miss mature BiH 2018”, kao i drugi sponzori iz Lukavca i okruženja.

Direktor modne agencije Fashion.Company Fikret Mujkić je proglasio sretne pobjednice nakon čega su djevojkama uručene nagrade.

Titulu najljepše djevojke ponijela je Mimi Bejtić iz Gračanice, dok je mjesto prve pratilje pripalo Lejli Aganović iz Lukavca, a mjesto druge pratilje pripalo je Dženani Burgić, također iz Lukavca.

Pobjednica “Miss mature BiH 2018” Mimi Bejtić osvojila je ljetovanje u Neumu u trajanju od 8 dana, dok su dvije pratilje osvojile ljetovanje u Ulcinju u Crnoj Gori također u trajanju od 8 dana.

Uz ove vrijedne nagrade pobjednicama su uručene lente, cvijeće, kao i profesionalni ugovori o angažmanu u ovoj agenciji.

“Modna agencija Fashion.Company je formirana prije 5. godina, sa sjedištem u Srebreniku, dok je ovaj prvi izbor ljepote “Miss mature BiH 2018” svojevrsni jubilej ove modne agencije”, rekao je na zatvaranju ovog izbora ljepote Fikret Mujkić.

“Izbor je uljepšao posljednje školske dane za maturantice, a mnogima je ovo jedno novo i lijepo iskustvo donijelo nova prijateljstva. Ovaj izbor će postati tradicionalan, a sljedeće godine očekujemo mnogo više učesnica u ovom izboru ljepote i mladosti”, rekao nam je Fikret Mujkić Čipo direktor modne agencije.

Program je uživo prenosila RTV Lukavac, a signal programa je emitovan na displeju u sklopu sajma, kao i na još nekoliko TV kanala, zatim na internetu kao i na društvenoj mreži Facebook.

Komentari

Komentariši