Treći AutoShow Week u Tuzli: Predstavljeno više od 200 modela vozila i više od 25 brendova. Pažnju posjetilaca privukli novi Mercedes CLS i Dacia Duster.

Ispred tuzlanskog Bingo City Center-a zvanično je otvoren 3. po redu “Auto Show Week 2018” na kojem je predstavljeno više od 200 modela vozila i više od 25 brendova, a koji će trajati do 13.05. 2018. godine. Ova manifestacija ponudit će posjetiocima najbolje trendove u autoindustriji u Svijetu i Bosni i Hercegovini.

Menadžerica Bingo City Center-a Lidija Tomić je prilikom otvaranja događaja istakla veliko zadovoljstvo što se ovakav jedan događaj održava baš ispred BBC-a.

“Mi smo zaista zadovoljni, s obzirom da smo i prošle godine bili domaćini 2. Auto Show Week-a, govori da Bingo City Center može da odgovori na sve one izazove koji su prisutni kada se treba organizovati jedan ovakav događaj. Evo otvorili smo svečano ovaj event, vjerujem da će svi izlagači u ova tri dana moći prikazati šta je to novo u njihovim auto kućama i šta je to novo u autoindustriji kao i da posjetioci uživaju u svim modelima”, kazala je Lidija Tomić, predstavnica Bingo City Center-a.

Zlatko Berbić, direktor Auto Show Weeek- se riječima zahvale obratio svim prisutnima te istakao šta je to novo u odnosu na prehodnu godinu kao i Auto Show Week.

“Za razliku od prošle godine predstavljamo najkvalitetnije modele automobila, dakle, na ovogodišnjem Auto Show Week-u imamo oko 200 modela raznih vozila i više od 25 brendova. Želim da se prije svega osjećate dobro u Tuzli, posebno svi oni koji su došli sa strane. Želimo da se dobro družimo i naravno da se naprave dobri biznis pomaci”, rekao je Zlatko Berbić.

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo trgovine turizma i saobraćaja su se i ove godine pridružili Auto Show Week-u u Tuzli, a ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić je istakao kako će ministarstvo uvijek podržavati ovakve događaje.

“Svaka manifestacija, a posebno ova ljepota tehnike u svakom slučaju će doprinijeti da Tuzlanski kanton bude i prednjači u FBiH po svim manifestacijama, a svakako će doprinijeti i sviješću građana. Sreću danas želim svim izlagačima kao i potencijalnim kupcima, a Vlada TK, ministarstvo na čijem sam čelu će nastaviti podržavati ovaj vid manifestacije, to je potrebno Tuzlanskom kanton”, zaključio je ministar Gluhić.

Nakon svečanog otvorenja, svim prisutnim posjetiocima na ovogodišnjem Auto Show Week-u predstavljen je Mercedes CLS, a u nastavku dana upriličena je i promocija novog Dacia Dustera koji predstavlja ponajbolji omjer cijene i kvalitete. Auto Show Week 2018 traje do nedjelje 13. maja, a ulaz na ovaj najveći auto događaj u Bosni i Hercegovini je besplatan.

Komentari

Komentariši