Ispraćena još jedna generacija maturanata MSŠ u Srebreniku. Učenik generacije je Besim Bojadžija (VIDEO)

Mješovita srednja škola u Srebreniku je ispratila još jednu generaciju maturanata. Maturanti su u najljepšim odijelima i haljinama, svečanim defileom prošetali gradskim trgom te uz pratnju svojih roditelja, prijatelja kao i velikog broja Srebreničana obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Uvodnim i prigodnim riječima obratio se direktor Mješovite srednje škole Safet Omerović koji je čestitao svim maturantima na završetku srednjeg obrazovanja, zaželio sreću u daljem školovanju, a super odlikašima je uručio diplome.

“Izuzetna mi je čast što večeras mogu da prisustvujem ovako lijepom događaju, ispraćaju još jedne generacije maturanata srednjoškolskog centra u Srebreniku. Sve maturante pozivam da svu tu ljepotu, sreću i energiju ponesu zajedno kroz život i ukoliko uspiju u tome, biće to i naš i vaš uspjeh i dokaz da je ovo srednjoškolsko obrazovanje polučilo rezultate”, rekao je direktor Omerović.

Titulu učenika generacije Mješovite srednje škole u Srebreniku sa zaslugom je ponio je Besim Bojadžija, koji je pohađao Ekonomsku školu i koji se po svojim osobinama, postupcima, ali i postignućima izdvojio među svojim vršnjacima u toku svog četverogodišnjeg školavanja.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što stojim ovdje ispred vas sa titulom učenika generacije. Danas završavamo jedno bitno poglavlje u svom životu, a to je srednjoškolsko obrazovanje, mnogi kažu da je to najbolji period našeg života, ali mi to ne znamo jer mi tek od sutra idemo u život”, kazao je učenik generacije Besim Bojadžija.

Besim je ovom prigodom zahvalio svim profesorima što su učenicima na kvalitetan i zabavan način prenosili znanje, učili ih ne samo predmetu nego i životu.

Nakon svečanog defilea gradskim trgom učenici su nastavili druženje u Hotelu Park u Srebreniku, gdje im je uz bogatu trpezu obezbijeđen i prigodan muzički program.

Tradicionalno se u Srebreniku posljednjih godina održavaju mature i učenika osnovnih škola kojom prilikom učenici defiluju gradskim trgom. Demosntracija mladosti, bezbrižnosti i ljepote privuče i stotine sugrađana koji aplauzima u život ispraćaju svoje sinove, kćerke, komšije i poznanike.

 

Komentari

Komentariši