Zahvaljujući košarkašima Gradine, ovaj sport se vratio u Srebrenik (VIDEO)

Iz duge i naporne sezone u košarkaškoj A1 Ligi BiH, srebrenička ekipa KK Gradina izašla je kao pobjednik. Ulaskom u košarkašku Premier Ligu BiH, može se slobodno reći da je košarka postala sport broj jedan u Kraljevskom gradu pa čak i ispred fudbala.

Ekipa predvođena trenerom Mićanovićem i kapitenom Tanasilovićem osvojila je trofej više  nego zasluženo, nakon što su u finalnoj utakmici pred svojim Apachima u prepunoj Sportskoj Dvorani Srebrenik savladali zenički Čelik sa visokih 41 poen razlike. Srebrenik po prvi put u svojoj historiji ima košarkaški klub u najjačem elitnom takmičenju u našoj zemlji.

Ekipa televizija Tatabrada odlučila je da zabilježi atmosferu u ekipi, te da porazgovaraju sa nekim od članova upravnog odbora, ali i samog tima KK Gradine.

Nijedan sportski kolektiv ne bi mogao dobro funkcionisati bez sposobne uprave, a na čelu uprave ovog kluba je mladi predsjednik Adnan Mujkić.

“Ovo je historijski uspjeh Opštine Srebrenik, s obzirom da Tuzlanski kanton nikada do sada nije imao dva Premijerligaša, te se time naš rad iz sezone u sezonu isplatio. Dosegli vrhunac i ove godine smo dosanjali naš dugogodišnji san i plasirali se u Premijer Ligu”, rekao je predsjednik košarkaškog kluba Gradina Srebrenik.

Lider KK Gradina je svakako kapiten 33-godišnji Miodrag Tanasilović, koji ekipu uspijeva motivisati iz utakmice u utakmicu. Tanasilović je pohvalio sve u klubu, a kao jedan od presudnih faktora za ulazak u Premijer Ligu BiH istaknuo je sjajnu atmosferu u klubu.

“U sportu mora da se poklopi dosta faktora, uključujući i dobru atmosferu u klubu i između igrača, a mi smo to na najbolji način prezentovali ove sezone te smo svi izgledali kao jedna velika porodica. Svi smo se družili i na kraju to drugarstvo prenijeli na teren”, kaže prezadovoljni kapiten srebreničkog tima.

Igrači KK Gradina idu na zasluženi odmor, poslije kojeg slijede pripreme za narednu sezonu, a kako stoje stvari njih će odraditi u Sloveniji. Kolektiv Tatabrada.tv želi im puno sreće i u narednoj sezoni, da ih povrede zaobiđu te da grad Srebrenik nastave činiti ponosnim kao što su to činili do sada.

Komentari

Komentariši