Dan općine Srebrenik: Svečano polaganje cvijeća na centralnom spomen obilježju (VIDEO)

Povodom 21. juna, Dana općine Srebrenik, u Kino sali JU Centar za kulturu i informisanje održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeljena priznanja, zahvalnice i nagrade Općine Srebrenik.

U znak sjećanja na one koji su za odbranu domovine položili svoje živote upriličeno je i svečano polaganje cvijeća na centralnom spomen obilježju poginulim borcima i šehidima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine.

Načelnik općine Srebrenik, se obratio svim prisutnim gostima na održanoj sjednici uz prigodan govor te čestitao Dan općine Srebrenik.

“Srebrenik predstavlja svijetao primjer najvećih ljudskih vrijednosti, vrijednosti suživota i prostora u kojem su naši preci, poštujući jedni druge, živjeli bez obzira na različitosti, a koje su doživljavali kao kolektivno bogastvo”, rekao je načelnik u svom obraćanju.

Načelnik dodaje da Srebrenik takođe predstavlja i rasadnik slobodarskog duha koji se konstantno potvrđuje, a koji je posebno došao do izražaja u toku agresije na suverenu i međunardonu priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu, kada su naši hrabri borci i sugrađani u najtežim trenucima koje država pamti sačuvali svoju čast.

Čestitke povodom Dana općine uputili su i ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husejn Topčagić, i  premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik je u svom govoru najavio ciljeve u razvoju ovog grada te istakao da realizacija programskih i projektnih ciljeva je od životne važnosti za građane općine Srebrenik.

“Neki od tih ciljeva jesu stavljanje u funkciju poslovne zone Brezje, izgradnja novog korita rijeke Tinje u gradskom dijelu općine, obezbjeđivanje novih količina pitke vode kao i proširenje vodovodne mreže i izgradnje vodovodnog sistema za najugroženija područja općine Srebrenik te znatno bolje iskoristiti sportske, kulturne i turištičke potencijale”, kazao je načelnik Omerović.

Narednog dana, u petak 22.06.2018. godine od 20 sati na ljetnoj pozornici JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik će se održati koncert sevdaha i tradicionalne muzike “Sevdah koncept”.

Komentari

Komentariši