Frizerski salon za pse “Gizmo Grooming”: Uspješno egzistira već petu godinu! (VIDEO)

Kućni ljubimci čine naše živote ispunjenim, ali ih također mogu učiniti neurednim. Šišanje i uređivanje vašeg psa veoma je bitno za zdravlje i njegu psa. Osim redovnog šišanja, potrebno je voditi računa i o kupanju i češljanju i skraćivanju noktića. S toga vam preporučujemo da svog kućnog mezimca prepustite u ruke Aldijani Toromanović, vlasnici frizerskog salona za pse “Gizmo Grooming”.

Gizmo Grooming je frizerski salon za pse, koji već petu godinu uspješno egzistira u Tuzli. Jedini je registrovan frizerski salon za pse u Tuzlanskom kantonu, a kako nam je kazala Aldijana, ideja za otvaranje ovog salona se javila spontano, iz ljubavi prema životinjama.

Ideja nastala spontano

“Ideju da otvorim salon dao mi je moj muž. Prilikom jednog putovanja, kada smo trebali ostaviti psa na čuvanje i kada nismo mogli dobiti termin u salonu gdje smo uređivali svog ljubimca. U nekih mjesec dana sam saznala gdje se održavaju kursevi, i završila sam taj kurs i evo tu sam gdje sam”, kazala je Aldijana Toromanović, vlasnica salona “Gizmo Grooming”.

Aldijana dodaje da salon uspješno egzistira već petu godinu, radi po terminima i jedan tretman traje do dva sata. Što se tiče liste čekanja, na termin se čeka gotov 30 dana, što mušterijama ne bude nimalo drago.

S dolaskom toplih dana, potrebno je da svom psu priuštite tretman nakon kojeg će se bolje osjećati. Šišanje i uređivanje vašeg psa ovisi o njegovoj dlaci, ali i o vašem ukusu.

“Svako godišnje doba zahtjeva drukčiji tretman. Što se tiče ljetnih vrućina, potrebno je da se dlaka skrati da bi zrak mogao da se ventilira, ali i psi se hlade na njuškicu i dahtanjem preko jezika”, navodi Aldijana.

Aldijana kaže, da je početak poprilično bio težak, sve do onog stepena kada se vijest o postojanju salona nije proširila i posao se razvio.

“Svaki posao kad voliš nije previše naporan. Ljubav prema ovom poslu se rodila iz ljubavi prema životinjama, a posao je naporan u smislu da puno radnog vremena provedem na nogama, a nekad ima pasa koji su veći i teži pa ih moram podići, u tom smislu je fizički naporan”, dodala je Aldijana kroz smijeh.

Sticanje iskustva kroz seminare

Odlazak na brojne seminare i stalno učenje veoma je bitno da čovjek savlada određene tehnike u svom poslu. Aldijana je, kako kažu njene stalne mušterije, profesionalac u svom poslu. Posjetom seminara u Sarajevu, Hrvatskoj, Srbiji, ali i šire donijelo je Aldijani mnogo iskustva i toga da svoj posao stavi na ljestvicu savršenstva.

“Ja nekako praktikujem da seminare posjećujem jednom godišnje. Što se tiče seminara na našim prostorima nema ih mnogo, godišnje bude par izložbi, tako da odem i propratim. Za sve ostale seminare i edukacije moram ići vani, jer nema ih ovdje. Bila sam u Hrvatskoj, Srbiji, ali i dalje, finansijski je zahtjevno i u današnjem vaktu teško je izdvojiti veliku sumu novca. Bitno je u smislu da pratiš šta se u svijetu dešava i da to primjenjuješ ovdje”, govori je naša sagovornica.

Redovna higijena jedan od bitnih faktora 

Redovna njega kućnih ljubimaca, a to je period od 30-40 dana, pomoći će u skidanju nečistoća sa dlake i kože i činit će da vaši kućni ljubimci izgledaju uredno.

“Jako je bitna higijena psa s obzirom da dosta ljudi ih drži u stanu ili kući. Potrebno je da se stalno peru šape, jer ih izvidimo barem 3 puta dnevno vani, isto tako važno je i umivanje. Svaka promjena na njima je promjena i nama, svaku bakteriju koju pokupe prenijet će i nama i oko toga treba voditi mnogo računa”, zaključila je Toromanović.

Šišanje pasa jeste skraćivanje dlake mašinicom, makazama ili trimerom. Od velikog značaja je da su kućni ljubimci odmalena naviknuti na održavanje, jer će kasnije to prihvatati kao normalnu proceduru i neće se buniti.

Cijene usluga uljepšavanja sve zavise o vrsti pasmine. Kompletan higijenski tretman za uljepšavanje košta 40 KM, a obuhvata šišanje, kupanje, čišćenje ušiju i skraćivanje noktića. Za nešto veće kućne ljubimce cijena istog tretmana iznosi 60 KM.

Ukoliko želite da vaš pas bude lijep i njegovan posjetite “Gizmo Groomig” koji se nalazi u Tuzli, naselje Stupine, ali i njihovu facebook stranicu na kojoj možete dobiti informacije o zakazivanju termina.

Komentari

Komentariši