“ORION OPEN 2018”: 7. tradicionalni turnir u odbojci održan u sportsko-rekreativnom centru “Orion”

U nedjelju, 1. jula, na sportskim terenima kompleksa “Orion”, održan je 7. po redu turnir u odbojci na pijesku “ORION OPEN 2018”, na kom je učešće uzelo 16 ekipa koje su se borile za zlatni pehar i vrijednu nagradu od 1000KM.

Značaj ovog turnira potvrdio je i ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK Mirsad Gluhić, koji je otvorio ovaj turnir.

“Sve ekipe koje učestvuju danas na ovom turniru, koji je važan za Tuzlanski kanton, su pobjednici. Čak i one koje ne budu medju prva tri mjesta. Jer, bitno je učešće i druženje. U ime Vlade Tk, u ime ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, i u ime turističke zajednice želim vam uspjeh u današnjem takmičenju i otvaram ovaj turnir”, rekao je Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK na otvaranju turnira.

Pored ministra Gluhića, turnir je otvorio i Muhamed Jašarević, zamjenik načelnika općine Srebrenik, koji je poželio sreću i uspjeh svim učesnicima.

“Jako mi je drago da Srebrenik postaje sportski i turistički centar Tuzlanskog kantona, i što je sve više ovakvih manifestacija. A svima vama koji danas učestvujete u ovom turniru želim da vas posluži vrijeme i neka najbolji pobijedi”, rekao je Jašarević na otvaranju turnira.

Sreću u takmičenju učesnicima, takodje je poželio i Mato Jurić, vlasnik kompleksa “Orion”.

“Prije svega želim vam da se ugodno i lijepo osjećate u sportsko – rekreativnom centru “Orion”. Takodje, želim da se zahvalim ministru Gluhiću, što je danas ovdje, kako bi sa nama uživao u ovom lijepom sportu, i svima ostalima koji su došli danas na ovu manifestaciju. Želim vam ugodan boravak i neka pobijedi najbolji”, rekao je Mato Jurić na otvaranju turnira.

Nakon otvorenja, utakmice su se nizale jedna za drugom, prvo u grupnoj fazi, nakon koje je ostalo 8 ekipa koje su igrale u četvrtfinalu. Nakon četvrtfinala, uslijedilo je polufinale pa utakmica za treće mjesto, a na kraju je uslijedilo i veliko finale, u kojem su igrale ekipe “Malagas” Srebrenik i “Bh play” Tuzla. U neizvjesnom finalu pobjedu je odnijela ekipa “Bh play”.

Nakon turnira dodijeljene su medalje i nagrade pobjednicima.

Treće mjesto osvojila je ekipa “Galaxis” Srebrenik, na drugom mjestu je završila ekipa “Malagas” Srebrenik, a pobjednik turnira je ekipa “Bh play” Tuzla.

Prvi put, otkako se održava ovaj turnir, nagrada za najboljeg igrača pripala je dvojici igrača, Jasminu Imširoviću i Amiru Karamoviću.

Na samom kraju turnira uslijedila je zajednička fotografija i pozdrav do sljedeće godine i “ORION OPEN-A 2019”.

Specijalnu tv reportažu “ORION OPEN 2018” pogledajte večeras od 18:00h u programu televizije Tatabrada.

Komentari

Komentariši