ROCK AM LAKE 2018: Bendovi zapalili publiku!

3. po redu, sada već tradicionalni “Rock Am Lake 2018” održan je u subotu, 14. jula na jezeru “Ribarska priča” u Špionici kod Srebrenika. Brojna publika posjetila je u subotu ovu jedinstvenu lokaciju i uživala u čarima rock'n roll zvuka. Malik Smajlović, jedan od organizatora ovog festivala istakao je da lijepo vrijeme, predivan ambijent i sjajni bendovi jeste ono što je privuklo fanove čvršćeg zvuka na ovaj jedinstven festival.

“Prije svega, vrijeme nas je poslužilo. Vrijeme nam je protekle sedmice zadavalo mnogo briga, čak je i u petak bilo promjenjivo, ali je ipak na dan festivala izašlo sunce, što je svakako uticalo na odziv publike. Što se muzičkog programa tiče, potrudili smo se da imamo za svakog ponešto, tako da su ljubitelji alternativnijeg zvuka došli da čuju Snake Eater i No Rules, ljubitelji blues zvuka su došli da čuju Brodsky Blues Band, takodje u rifovima Trapped Under Ice Metallica Tributute benda su uživali svi ljubitelji metal zvuka, ali je atmosferu svakako zapalila Grupa Bolero, sa kojom je u glas pjevalo oko 500ljudi! Tako da, mi smo stvarno zadovoljni kako je protekao ovaj treći Rock Am Lake”, rekao nam je Smajlović.

Ekipa Tatabrada televizije porazgovarala je i sa članovima Grupe Bolero koji nisu krili oduševljenje ambijentom jezera “Ribarska priča” i organizacijom festivala, te za objektiv naše televizije otkrili kakvi su im planovi za dalje.

“U Srebreniku sam bio i prije, i znam da je lijepo mjesto, ali do sada nisam posjetio ovo jezero, za koje mogu reći da je predivno i savršeno za ovakav festival. Jako mi je drago što smo večeras ovdje”, rekao je Antonio Popović Toni, pjevač Grupe Bolero, te nam otkrio zanimljivu priču o svom dolasku u bend.

“2016. sam primio telefonski poziv od Miše Bartulice, koji mi se javio kako bismo ostvarili saradnju. Medjutim, ja nisam vjerovao da je to on, mislio sam da se neko od drugova šali sa mnom. Ali, kada je Mišo došao u Banja Luku kako bismo dogovorili sve detalje, shvatio sam da nije šala, već da sam upravo postao pjevač Grupe Bolero, što mi je bio dječački san”, ispričao nam je Toni kroz smijeh.

“Prvi put sam ovdje, ali sam jako iznenadjen ljepotom ove prirode i sjajnom atmosferom koja vlada na ovom festivalu, tako da mi je jako drago što smo večeras ovdje. Što se grupe Bolero tiče, mi smo sada u procesu snimanja, stigli smo do nekih 30 odsto i nadam se da ćemo do kraja godine završiti album”, rekao nam je Mišo Bartulica frontmen Grupe Bolero.

Nakon Grupe Bolero, nastupili su Trapped Under Ice Metallica Tribute Band i No Rules iz Tuzle, sa kojima je publika pjevala do jutarnjih sati.

Komentari

Komentariši