Održan prvi festival kreativaca i umjetnika – Forest fest “Bumbarov let”

Kulturno – umjetničko društvo “Modrački mornari” iz Šerića kod Živinica organizovali su Prvi festival umjetnika kreativaca pod nazivom Forest Fest -“Bumbarov let”. U sklopu festivala koji je trajao četri dana bile su održane radionice i umjetnički program, a festivala je okupio i brojne mlade kreativce.

Festival je bio podijeljen u dvije etape, tako da su prva dva dana bila realizovana u Planinarskom domu Drenik u Višći, gdje su održane radionice za najmlađe.

“Inspirisala nas je priroda i kreativci i umjetnici prvo iz naše zajednice i naše sredine, a to smo naravno sa pozivom proširili na cijeli kanton i Bosnu i Hercegovinu. Festival je dobio naziv “Bumbarov let” iz razloga što je ovo ljetni festival u šumi, a jedan od ciljeva je da našu djecu približimo prirodi, da ih priroda inspiriše na nekom malo drugačijem polju, da u njima probudi kreativnost i umjetnost”, rekla je Sanela Čičkušić, koordinatorica projekta.

Na Forest festivalu u četri dana održavanja, pjevanjem, slikanjem, sviranjem te svojim neobičnim i zanimljivim vještinama predstavilo se oko trideset mladih kreativaca sa područja općine Živinice i Tuzlanskog kantona.

Na poznatom izletištu “Rijeka” održani su razni perfomansi i radionice za učesnike. Bili su izrađeni drveni paviljoni, dok su svi prisutni u večernjim satima mogli uživati uz logarsku vatru, gitaru i poeziju.

“Sinoć smo ovdje imali veče smartphone poezije i to je moj jedan kreativan termin za novi način interperetacije poezije koja više ne mora da se nosi zapisana na papiru, već može da se spakuje u svijet na dlanu kako ja nazivam smartphone “pametne telefone”. Večer poezije bila je održana uz logorsku vatru i svijeće i to je bilo zaista nešto nesvakidašnje”, kazao je Šefik Sejdinović, gost – učesnik festivala “Bumbarov let”.

Posljedni dan festivala bio je u znaku prodajne izložbe i rock večeri sa muzičarima.

Festival je organizovan i uz podršku Fondacije Tuzlanske zajednice i Nevladine organizacije CISP.

Komentari

Komentariši