Međunarodni aerodrom Tuzla spreman da samostalno funkcioniše od sljedeće godine

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je zajedno sa delegacijom Vlade Tuzlanskog kantona posjetio Međunarodni aerodrom Tuzla. Nakon obilaska radilišta i uvida u dinamiku izgradnje putničkog terminala u prostorija međunarodnog aerodroma Tuzla, delegacija je se sastala sa predstavnicima investitora iz Turske, zainteresovanim za ulaganja u Aerodrom Tuzla.

“Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona se upoznala sa dinamikom izvedenih radova i sa direktorom Karasalihovićem razgovarala oko daljih rješavanja problema koji prestoje u toku ove godine, kao i kreiranja budžeta za narednu godinu i podrške naše, ali i podrške viših nivoa vlasti kada je u pitanju tuzlanski aerodrom”, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Medijima se obratio i resorni ministar Mirsad Gluhić koji je kazao da je početak izvođenja radova vjerovatno bila loša procjena izvođača, ali vremenski uslovi koji nisu poslužili kao ni građevinska sezona.

“Direktor Karasalihović nas je upoznao dokle je sve došlo vezano za građevinske radove na aerodromu. Ja uvijek kažem da je na početku izvođenja radova vjerovatno bila loša procjena izvođača pa je došlo možda i do tog kašnjenja. Mi ćemo i dalje intezivno razgovarati sa izvođačima radova, ali moramo priznati da su aerodromi specifična gradilišta u kojem imate i zahtjevnih postupaka”, rekao je resorni ministar Mirsad Gluhić.

Da Vlada Tuzlanskog kantona daje punu podršku u razvoju Međunarodnog aerodroma Tuzla to je i potvrdio direktor Karasalihović te istakao kada bi radovi na rekonstrukciji putničkog terminala trebali biti završeni.

“Na ovom sastanku razgovarano je prije svega o rekonstrukciji nadogradnje putničkog terminala gdje smo konstatovali rokove koji kasne u ovom trenutku 5 mjeseci, a na osnovu razgovora sa izvođačima radova informisan sam da bi trebali ti radovi biti završeni 25. septembra, kada mi očekujemo inspekciju Direkcije civilne avijacije da se uvjere u završenost rekonstrukcije putničkog terminala”, zaključio je Rifat Karasalihović, direktor MAT.

Direktor Karasalihović informisao je članove Vlade TK da je Međunarodni aerodrom Tuzla spreman da samostalno funkcioniše od sljedeće godine.

Komentari

Komentariši