Špionica: Održano prvo takmičenje u pripremanju bosanskog lonca

U prelijepom ambijentu jezera “Ribarska priča” u Špionici, održano je prvo takmičenje u pripremi bosanskog lonca. Takmičarima, koji su bili raspoređeni u sedam timova i vrijeme je išlo na ruku, pa  nije bilo prepreke da ovo tradicionalno bosansko jelo pripreme na najbolji mogući način.

Tročlani žiri koji su sačinjavali dokazani majstori za pripremanje bosanskog lonca,  Ekrem Duri Duranović, Agan Djedović i Enver Islamović, imali su  težak zadatak da ocijene koji lonac je najukusniji i najbolji, ali su istakli zadovoljstvo samom organizacijom, obzirom da je ovo prvo takmičenje.

“Ovo je tek prvo takmičenje upravljenju bosanskog lonca na jezeru “Ribarska priča”, jedna fina lokacija i priroda koju bi svako trebao posjetiti. Treba zahvaliti domaćinu, gospodinu Enveru Islamoviću koji je odlučio da priredi ovako nešto, da jednostavno ukaže na ovaj predivan ambijent. Pretpostavljam i nadam se da će ovo prerasti u tradiciju. Ja predlažem, pošto je ovdje riba u pozadini, da se narednih godina organizuje takmičenje u pripremanju ribljih specijaliteta” rekao je član komisije Agan Djedović za televiziju TataBrada.

“Ideja nam je bila da što više ljudi izvučemo iz kuća i stanova, da dođu ovdje, da uživaju u ovim prirodnim ljepotama, uopšte nije bitno ko će pobijediti. Bitno je da se družimo” – ističe član komisije Ekrem Duri Duranović.

Pored žirija, ekipa televizije TataBrada razgovarala je i sa nekim od učesnika, koji su istakli da im nije cilj pobjediti, već da se što više druže, te da se ovakva takmičenja organizuju što češće, makar jednom u mjesecu dok je lijepog vremena.

Iako manje važno,  na kraju spomenimo ipak da je prvo mjesto pripalo ekipi „Poklon shopa“,  „JOB Srebrenik Unija veterana“  ponijela je titulu druge najbolje ekipe,  dok je trećeplasirana bila ekipa „Čelićke jagode“.

 

 

Komentari

Komentariši