Bazarni dan učenika MSŠ na trgu u Srebreniku

Poslastice, slatkiši, kolači, odjevni predmeti, ukrasi za kuću, sve to i mnogo više se moglo naći 5. decembra na trgu alije Izetbegovića u Srebrenik, na šarenim i kreativno ukrašenim štandovima učenika Mješovite srednje škole Srebrenik.

Tradicionalno obilježavanje 5. decembra Dana volontera odlučili su da podigne na viši nivo.

Uređenje školskog dvorišta, knjige za biblioteku, za ugostitelje kašike i ostale namirnice.

Uložili su veliki trud i rad, od organizacije do uređenja štanda. I sve to kako bi prodali kolač ili neki drugi svoj proizvod prolazniku na trgu, koji je ostao zatečen dekoracijom štandova. A sve to kako bi uredili dvorište svoje škole ili kupili knjige za svoju biblioteku.

Mladi su društveno odgovorni.

Ali, njihov trud nije ostao neprimijećen. Kupci sa osmijehom odlaze od štandova, noseći u ruci neki odjevni ili ukrasni predmet, ili jedući svoju omiljenu poslasticu. Osmijeh uzrokovan vještom prodajom mladih prodavaca.

Osmijeh je i na licima profesora, koji su ostali zatečeni predanošću svojih učenika.

“Svi učenici MSŠ Srebrenik su izašli na trg kako bi prodavali svoje proizvode a sve kako bi pomogli svojoj zajednici. Moram reći da se kao jedan od njihovih profesora i mentora nisam nadala da će biti ovoliko predani. Sve su krajnje dobro uradili, uredili i organizovali. A ono što je još bitnije je to da oni sve ovo rade za svoju zajednicu, odnosno za svoju školu” – rekla nam je Ajsela Mutapčić, jedan od koordinatora projekta.

Sav prihod od prodaje će ići u uređenje MSŠ Srebrenik.

Komentari

Komentariši