Jasmin Hasić: “Muzika je pronašla mene, a ne ja nju.”

Jasmin Hasić je srebrenička talentovana muzička zvijezda koja se muzikom počinje baviti  sa nepunih 18 godina, gdje kako je istakao do tada uopšte nije ni znao da posjeduje taj talenat.

Publici je ostao poznat po svom prvom takmičenju “Folk Show” kod Envera Šadinlije 2005. godine, gdje je osvojio prvo mjesto te na taj način pokrenuo tradiciju osvajanja prestižnih nagrada u muzičkim takmičenjima i ostalih srebreničkih estradnih umjetnika.

“Na takmičenje Folk Show kod Envera Šadinlije prijavio sam se na nagovor prijatelja i uopšte nisam mislio da ću dogurati tako daleko, ali eto uspio sam osvojiti to prvo mjesto i mogu kazati da je to u neku ruku bila i odskočna daska u mojoj muzičkoj karijeri.” – istakao je Hasić.

Prije nekoliko godina prijavljuje se na takmičenje “Zvezde Granda” gdje ga je najviše proslavila interpretacija pjesme Harisa Džinovića “Pariške kapije” što je kod tadašnjeg žirija izazvalo ogromno oduševljanje.

Jasmin je u ovom takmičenju stigao do finala gdje je zbog nedostatka glasova i podrške publike u tom krugu takmičenje napustio.

Nakon “Zvezda Granda”, Hasić je snimio dvije pjesme od čega je za jednu tekst napisao njegov brat Kenan, dok je drugu, “Umrla je ljubav” napisao on. Motiv za tu pjesmu pronašao je u tužnoj ljubavnoj priči njegovog prijatelja te realnu situaciju i sudbinu svog prijatelja prenio na papir.

Hasić se trenutno nalazi na zasluženom odmoru gdje  odmara svoj vokal obzirom da u pripremi ima novih 10 pjesama koje bi uskoro mogle ugledati svjetlo dana, a mi smo sigurni da će od publike biti prihvaćena isto kao i svaka njegova interpretacija.

 

Cijelu priču pogledajte ove subote od 18h u premijernom izdanju emisije “TataBrada Caffe”.

Komentari

Komentariši