Armin Dedić : “Zvezde Granda su moja najbolja odluka u životu.”

Armin Dedić je mlada,talentovana srebrenička muzička zvijezda, koji je svoj cijeli život posvetio muzici i samom pjevanju. Muzika a i samo pjevanje mu je dio porodične tradicije.

“Moja cijela porodica je posvećena muzici, od nane pa sve do oca koji je veliki dio svog života proveo nastupajući.” – kazao nam je Armin.

Nakon završene srednje škole sa svojim prijateljima se uputio na prijemni ispit na Mašinski fakultet u Tuzli znajući da se za isti dan održava audicija za Zvezde Granda u Domu mladih u Tuzli, gdje se Armin odlučio da ode na prijemni ispit za jedan novi korak u životu, na audiciju Zvezda Granda, za što je kako kaže bila njegova najpametnija odluka koju je donio.

Svojim prvim prikazivanjem na Grandovoj sceni proslavio se pjesmom “Teče vino crveno” gdje je dobio ogromnu pohvalu od svih članova žirija, međutim zbog manjka podrške publike u prvoj sezoni njegovog takmičenja napustio je takmičenje, ali se naredne sezone na nagovor Marije Šerifović ponovo prijavio te osvojio visoko drugo mjesto.

Armin, u dosadašnjoj karijeri iza sebe ima snimljene dvije pjesme “Nedjelja” i “Ko to meni fali da je tu”, koje  je publika objeručke prihvatila.

Arminovu priču pogledajte ovog četvrtka u 11 sati, u emisiji “TataBrada Caffe” u programu televizije TataBrada.

Komentari

Komentariši