Jasmin Buljubašić: “Ključ uspjeha je ustati rano i raditi marljivo.”

Jasmin Buljubašić  iz Srebrenika već nekoliko godina unazad bavi se treniranjem borilačkih sportova, gdje je do sada ostvario veliki broj zavidnih rezultata pa tako zahvaljujući svom zalaganju i uspjesima ponio i titulu Kung Fu instruktora.

Zajedno sa klubom KFWS “Orlova kandža” iz Srebrenika pokrenuo je i treninge u nekoliko mjesnih zajednica na području TK, gdje u svoju kolekciju svake godine donose veliki broj  medalja.

Osim borilačkih sportova, Jasmin volontira u velikom broju nevladinih organizacija na području općine Srebrenik među kojima su i GSS Srebrenik, Crveni križ općine Srebrenik i brojne druge.

Volontiranjem u Crvenom križu Jasmin svake godine uzima učešće na “Maršu mira”, Nezuk – Srebrenica u sklopu sanitetskog obezbjeđenja svih učesnika pohoda.

Kao volonter Crvenog križa učestvovao je u organizaciji ljetnih kampova koji su okupili veliki broj mladih ljudi sa EX-YU prostora.

“Ključ uspjeha je ustati rano i raditi marljivo.” – Jasminova je poruka za sve mlađe generacije koje se planiraju upustiti u vode borilačkih vještina te volontiranja u nevladinim organizacijama.

 

 

Komentari

Komentariši