Proljeću u susret: Zvanično otvorena sezona biciklizma u Srebreniku (VIDEO)

Biciklizam se danas često koristi u prometu, neki ga koriste kao vid zabave, drugi se njime profesionalno bave, a trećima je upravo on osnovno prevozno sredstvo. Bilo kako bilo, biciklizam je sve poznatiji u našoj zemlji i manjim mjestima poput Srebrenika. 

Otvaranje biciklističke sezone u ovom gradu zvanično je počelo u nedjelju, 17. marta ove godine u Srebreniku. Oko stotinu ljubitelja biciklizma našlo se na jednom mjestu, na trgu Alije Izetbegovića, odakle je zvanično i počela vožnja. Vožnja se dešavala na dva nivoa. Jedna staza je za bila za djecu, žene i ostale koji nisu u fizičkoj kondiciji i u pitanju je bila gradska vožnja od 2km, a druga je za one koji su fizički spremniji i koji su se uputili na relaciju Srebrenik-Stari grad-Gradina i stazu dugu od 12km. Ovim događajem organizatori su najavili odličan početak sezone.

Zvanično otvaranje sezone biciklizma u Srebreniku posjetili su i ljubitelji biciklizma iz drugih gradova kao što su Tuzla, Živinice, Brčko, Tojšići, Kakanj… Ovaj događaj posjetili su i biciklisti iz klubova BK Tuzla i Jedinstvo iz Tuzle želeći mu dati na značaju i poslati poruku da je biciklizam itekako zastupljen u našoj zemlji i manjim gradovima kakav je i sam Srebrenik. Jedan od njih je državni prvak, Husein Selimović.  Za ovaj susret imali su samo riječi hvale.

Ovaj događaj podržale su sve dobne skupine. Kao i prethodnih godina, i ove godine u njemu je učestvovao najstariji, počasni član biciklističkog kluba Srebrenik, 88-godišnji Ramo Smajlović. Najmlađi od svih također su vozili svoja bicikla pokazavši tako zainteresiranost za ovaj vid sporta još od malih nogu i svojom pojavom i razigranošću dali su ovom dešavanju još veću vrijednost i poseban prizor.

“U susret proljeću”, kako su iz MTB Gradina nazvali otvaranje ovogodišnje sezone proteklo je u sjajnoj atmosferi i ako se po početku poznaje sve – bit će ovo odlična godina za uživanje u biciklizmu. Sve ovo dokaz je da ovaj sport itekako živi i u jednoj maloj sredini kakva je Srebrenik – bila je osnovna poruka koja je proizašla iz ovog dana.

https://www.facebook.com/tatabrada.tv/videos/260274228214206/

Komentari

Komentariši