Biciklizam se danas često koristi u prometu, neki ga koriste kao vid zabave, drugi se njime profesionalno bave, a trećima je upravo on osnovno prevozno sredstvo. Bilo kako bilo, biciklizam je sve poznatiji u našoj zemlji i manjim mjestima poput Srebrenika. 

Otvaranje biciklističke sezone u ovom gradu zvanično je počelo u nedjelju, 17. marta ove godine u Srebreniku. Oko stotinu ljubitelja biciklizma našlo se na jednom mjestu, na trgu Alije Izetbegovića, odakle je zvanično i počela vožnja. Vožnja se dešavala na dva nivoa. Jedna staza je za bila za djecu, žene i ostale koji nisu u fizičkoj kondiciji i u pitanju je bila gradska vožnja od 2km, a druga je za one koji su fizički spremniji i koji su se uputili na relaciju Srebrenik-Stari grad-Gradina i stazu dugu od 12km. Ovim događajem organizatori su najavili odličan početak sezone.

Zvanično otvaranje sezone biciklizma u Srebreniku posjetili su i ljubitelji biciklizma iz drugih gradova kao što su Tuzla, Živinice, Brčko, Tojšići, Kakanj… Ovaj događaj posjetili su i biciklisti iz klubova BK Tuzla i Jedinstvo iz Tuzle želeći mu dati na značaju i poslati poruku da je biciklizam itekako zastupljen u našoj zemlji i manjim gradovima kakav je i sam Srebrenik. Jedan od njih je državni prvak, Husein Selimović.  Za ovaj susret imali su samo riječi hvale.

Ovaj događaj podržale su sve dobne skupine. Kao i prethodnih godina, i ove godine u njemu je učestvovao najstariji, počasni član biciklističkog kluba Srebrenik, 88-godišnji Ramo Smajlović. Najmlađi od svih također su vozili svoja bicikla pokazavši tako zainteresiranost za ovaj vid sporta još od malih nogu i svojom pojavom i razigranošću dali su ovom dešavanju još veću vrijednost i poseban prizor.

“U susret proljeću”, kako su iz MTB Gradina nazvali otvaranje ovogodišnje sezone proteklo je u sjajnoj atmosferi i ako se po početku poznaje sve – bit će ovo odlična godina za uživanje u biciklizmu. Sve ovo dokaz je da ovaj sport itekako živi i u jednoj maloj sredini kakva je Srebrenik – bila je osnovna poruka koja je proizašla iz ovog dana.

Gepostet von tatabrada.tv am Dienstag, 19. März 2019

Redakcija

Redakcija

Vidi sve

Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *