12. kotlićijada u Srebreniku. Ko je napravio najbolji fiš paprikaš, a ko najbolji gulaš? (VIDEO)

Pod pokroviteljstvom Grada Srebrenika i Turističke zajednice Grada Srebrenika, au organizaciji PD “Majevica” Srebrenik, u nedjelju, 28. aprila na platou ispred Prve OŠ Srebrenik održana je 12.
srebrenička kotlićijada. Ova, sada već tradicionalna kotlićijada okupila je petnaestak ekipa, od kojih je dvanaest ekipa učestvovalo u takmičarskom dijelu.

“Pošto je dvanaesta tradicionalna kotlićijada, takmiči se dvanaest ekipa. Takmiči se u tri kategorije: gulaš, fiš paprikaš i bosanski lonac. Nagrade su nam obezbijedili sponzori Hypomarket, AMD light i Bingo. Osim ekipa sa područja Opštine Srebrenik imamo i ekipe sa područja Opština Tuzla i Lukavac, tako da očekujemo jedno prelijepo druženje”, rekao nam je Zaim Šiljić jedan od organizatora kotlićijade.

 

Višestruki pobjednik kotlićijade Ekrem Duranović Duri ovoga puta nije učestvovao u takmičarskom dijelu ali je ipak pripremio svoj čuveni gulaš.

“Danas ja kuham za naše goste. Očekujemo gradonačelnika i njegove goste, takođe pridružiće nam se i planinari PD Majevica koji danas polažu ispit za vodiče, tako da sam ja danas u svojstvu organizatora ali i da pomognem gdje god zatreba”, rekao je Duranović.

Kotlićijadi je prisustvovao i gradonačelnik Grada Srebrenika Nihad Omerović koji nam je otkrio da mu je fiš paprikaš omiljeno jelo ali i da se prilično dobro snalazi u kuhinji

“Fiš paprikaš mi je iz više razloga broj jedan, a što se kuhanja tiče, kuham kad god supruga nije tu. Kad je supruga tu, ja taj dio časti ipak prepustim njoj.  Najjednostavnije mi je spremiti jaja i neku povrtnu čorbu, dok se u avanturu spremanja tjestenine i ostalih malo komplikovanijih jela ipak ne upuštam”, rekao je Omerović za Tatabrada.tv

Gradonačelnik Omerović je istakao kako je Grad Srebrenik sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo ove manifestacije, naglasivši kako je i čast ali i obaveza lokalnih institucija da podržavaju manifestacije koje imaju za cilj afirmaciju društvenog života. Ovo je inače prva javna manifestacija koju sponzoriše Grad Srebrenik od nedavnog proglašenja ove općine gradom.

Prema ocjeni stručnog žirija, najbolji fiš paprikaš napravila je ekipa “AMD Electronics-a”, nagrada za najbolji gulaš pripala je ekipi “Gurmani” iz Dobrnje, dok je najbolji bosanski lonac napravila ekipa “Poklon shop-a”. Nagrade za najbolja jela, kotlić sa tronožcem, obezbijedio je Hypomarket Srebrenik.

Za najatrakrivniju ekipu proglašena je ekipa “Raja sa biroa” a nagradu u ovoj kategoriji obezbijedio je Bingo.

Pored pomenutih nagrada, sve ekipe dobile su na poklon majice i ukusne čeličke jagode.

Nakon proglašenja najboljih kotlića, uz ukusna jela i rashlađeno pivo, druženje učesnika kotlićijade potrajalo je u veselom raspoloženju do večernjih sati.

Komentari

Komentariši