Gradina i Tuzla City potpisali ugovor o saradnji: Husić uručio ček od 50.000KM! (VIDEO)

U srijedu (19.06.2019.) je na Gradskom stadionu u Srebreniku upriličeno potpisivanje sporazuma o poslovno-sportskoj saradnji između OFK Gradina i FK Tuzla City. Sporazum su potpisali Azmir Husić, predsjednik Tuzla City-ja, Ibro Ibrić, direktor OFK Gradina, te u ime Grada Srebrenika Muhamed Jašarević, pomoćnik gradonačelnika za društvene djelatnosti.

Ovim je potezom Gradina, inače član Druge lige FBiH Sjever, dobila novog generalnog sponzora koji će uz grad Srebrenik odvajati značajna sredstva, a sve u cilju stvaranja stabilnog prvoligaša u Srebreniku.

Ovo je istorijski trenutak za Gradinu s obzirom da dobijamo jednog velikog prijatelja i vjetar u leđa kako bi naše sve selekcije imale što bolje uslove za rad. Veliko hvala gospodinu Husiću i svima koji su doprinijeli ovome jer ovo je jedan veliki dan za Gradinu – kazao je direktor Gradine, Ibro Ibrić.

Saradnja dva kluba ostvaruje se u svim sportskim segmentima. Na fudbalere Gradine sva ekskluzivna prava će imati Tuzla City, a ovaj tim će u klub iz Srebrenika u narednom periodu slati i svoje prvotimce na posudbu, objavljeno je iz srebreničkog kluba.

Prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa OFK Gradina, klubom koji je poznat kao rasadnik talentovanih fudbalera, naglašavajući da Gradina, po rangu takmičenja ne zaslužuje da bude tu gdje jeste:

Ovim sporazumom možemo reći da imamo zajednički cilj, a to je plasman u Prvu ligu FBiH. Poduzet ćemo sve da to i ispunimo. Našim dolaskom nastojat ćemo da se razvija i omladinski pogon na ispravan način, te da omogućimo svima besplatan trenažni proces. Svi treneri koji nemaju licence biti će poslani na obuku kako bi stekli iste. Možda se baš ovdje krije novi Edin Džeko ili Miralem Pjanić… – rekao je Husić.

Muhamed Jašarević u ime Grada Srebrenika se zahvalio gospodinu Husiću i Tuzla Cityju što su prepoznali Gradinu i Srebrenik kao partnera u stvaranju što boljeg sportskog kolektiva:

Opština je uvijek bila uz Gradinu ali pored nas Gradini je trebao jedan kvalitetan sponzor i partner da bi Gradina bila, prvenstveno stabilan klub a naravno i stabilan prvoligaš a akobogda i premijerligaš. Partnera smo pronašli u Tuzla City-ju, dogovorili smo korektnu, partnersku saradnju, da to bude finansiranje od strane partnera i Općine 50:50, da na početku partnerstvo stavimo na zdrave noge i da ono traje dugo”

Čelnik tuzlanskog premijerligaša Azmir Husić uručio je predstavnicima Gradine ček od 50.000 KM, dok će u januaru naredne godine na račun biti prebačena još jedna tranša iste vrijednosti. Potpisivanju sporazuma o o poslovno-sportskoj saradnji ova dva kluba prethodila je prijateljska utakmica koja je završila rezultatom 3:2, u korist Tuzla City-ja.

Komentari

Komentariši