Rekonstruisana sportska dvorana u Srebreniku od sada glavni centar sportskih natjecanja

U sklopu obilježavanja dana Grada Srebrenika svečano je otvorena rekonstruisana sportska dvorana u Srebreniku kao glavno stjecište sportskih natjecanja u ovom gradu.

Nedavno je uklonjena dotrajala stara podloga, a umjesto nje postavljen je savremeni drveni parket na ukupnoj površini od oko 1.000 metara kvadratnih u što je uloženo oko 150.000 maraka, a sredstva su obezbijeđena iz povoljnog kreditnog aranžmana.

Novi parket, prema riječima Admira Husarića, direktora JU SRC Srebrenik zadovoljava najstrožije standarde Svjetske košarkaške federacije, tako da će se ubuduće u srebreničkoj Sportskoj dvorani moći organizirati i međunarodne utakmice.

Sportska dvorana je priključena i na gradsku toplovodnu mrežu, a zamijenjena je i kompletna stolarija i urađena toplotna izolacija, čime je značajno smanjena potrošnja toplotne energije. U zamjenu stolarije i utopljavanje ovog sportskog objekta utrošeno je oko 250.000 maraka.

Kada su srebrenički košarkaši iz KK “Gradina” izborili plasman u veći rang takmičenja, općinske vlasti su obećale da će sportska dvorana biti obnovljena kako bi odgovorila zahtjevima različitih sportkih natjecanja. Tako je i bilo.

Mi ćemo nastaviti sa ulaganjem u sport i sportsku infrastrukturu kako bi sportisti imali što bolje uslove, rekao je gradonačelnik Srebrenika dr.sci. Nihad Omerović.

Značajna sredstva za rekonstrukciju sportske dvorane je obezbijedila i EU putem projekta LIR – Lokalni integrisani razvoj, kojeg provodi UNDP.

Komentari

Komentariši