Srebrenički HERCEG d.o.o. među 20 najuspješnijih kompanija u regiji

Povodom obilježavanja 21. juna, dana Grada Srebrenika, gosti svečanosti obišli su i pogone firme „Herceg“ u Srebreniku.

Ova kompanija već godinama niže poslovne uspjehe kako na domaćem tako i na inostranom tržištu, a njen društveni doprinos je za svaku pohvalu. Tome u prilog govori i činjenica da je jedan od vlasnika i suosnivač ovog privrednog društva Sulejman Hercegovac odlikovan najvišim priznanjem Grada Srebrenika – Poveljom grada Srebrenika sa srebrenim grbom.

Društvo Herceg d.o.o. Srebrenik predstavlja potvrdu uspješnog poslovanja čija je tradicija duga preko 35 godina. Firma koja je osnovana 1983. godine kao zanatska radionica braće Herceg, danas je izrasla u najvećeg proizvođača PVC i Alu stolarije u Bosni i Hercegovini, iza kojeg stoji veliko radno iskustvo, a vrhunski kvalitet proizvoda prepoznali su domaći i inostrani kupci podjednako. Tako Herceg već 13 godina uspješno izvozi stolariju u zemlje Evropske unije pa i šire.

Proizvodni pogoni su modernizirani i automatizirani, a radnici edukovani kako bi odgovorili potrebama savremenog tržišta.

Posjeta delegacije Grada Srebrenika i vlade TK u povodu dana Grada Srebrenika iskorištena je za prezentaciju uspjeha i dostignuća ovog privrednog i vrijednog društva koje se ubraja u 20 najvećih kompanija na kantonu.

Direktor Hercega Nahid Unkić je ovom prilikom rekao kako ova kompanija danas zapošljava oko 400 radnika i da je to rezultat predanog i posvećenog rada preko 35 godina.

Premijer vlade TK Jakub Suljkanović je prilikom posjete Hercegu rekao, kako je na vladi obaveza da učini maksimum napora da poboljša privredni ambijent i doprinese novim zapošljavanjima.

Komentari

Komentariši