Vrtić Srebrenik upriličio priredbu “Djeca su ukras svijeta”

Povodom obilježavanja kraja školske 2018/19. godine održana je priredba “Djeca su ukras svijeta” u organizaciji Javne ustanove za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Srebrenik, te je pripremljen i mali znak pažnje i zahvalnosti za nesebične prijatelje vrtića.  Kao gost priredbe također je učestvovao i edukativni centar “Malac genijalac Srebrenik”.

Nakon ukazane dobrodošlice JU “Vrtić Srebrenik” zahvalio se roditeljima koji su povjerili svoju djecu ovoj ustanovi gdje su ona stekla svoje prve vještine, drugare, simpatije i gdje su pripremljena za osnovno školovanje.

Almedin Ibrišimović, direktor ove ustanove, nije skrivao zadovoljstvo zbog velike posjećenosti i ukazao je na osnove društva u kojem je potrebno ulagati u odgojno obrazovne ustanove zbog same budućnosti kako djece tako i svih nas.

“Ulaganje u obrazovne i odgojne ustanove su jedno od prioritetnih  radnji u jednom društvu, jednom gradu a time i državi.” – rekao je direktor Almedin Ibrišimović.

Nakon uvodnog govora i otvaranja svečanosti “Djeca su ukras svijeta” navedene su i dodijeljene zahvalnice zaslužnim pojedincima i kompanijama.

Kako je sve to izgledalo u izvedbi naših najmlađih pogledajte na sljedećem videu.

Komentari

Komentariši