“Crvene ruže ulice” zajednički projekat udruženja Oaza i produkcije Filmark

Udruženje za promicanje pozitivnih vrijednosti “Oaza” Tuzla u saradnji sa “Filmark” produkcijom iz Tuzle u sklopu projekta “Crvene ruže ulice” snima kratkometražni film pod sloganom “budi oprezan neko te voli i kući čeka”.

Naši gosti, scenarista Muhamed Mahmutović i producent filma Ilijas Jahić su nam predstavili ukratko o čemu se tačno radi iza priče ovog njihovog zajedničkog projekta te kako je došlo do same ideje i pokretanja realizacije ovog projekta.

“Naša svakodnevnica je prisustvo povećanih tenzija u saobraćaju i bliskih susreta sa mogućim fizičkim i verbalnim eskalacijama koje se i sve više mogu vidjeti na našim cestama ali i globalno!”

Ovaj film je umrežavanje svih ljudi koji se bave umjetnošću, prosvjetom i kulturom snima se sa ciljem afirmacije filmske produkcije i mladih glumaca ali prvenstveno da skrene pažnju o zloupotrebi korištenja oružja brze vožnje koja je najbolje objašnjena kroz slogan “budi smiren ima neko ko te voli i kući čeka”.

U sami projekat su uključeni MUP TK, kao i vatrogasne jedinice te i sam dom zdravlja Tuzla kao i mnogi ugostiteljski i uslužni objekti sa područja TK.

Ovaj projekat ima potencijal da bude prepoznatljiv kao umjetnički i kritički izraz društvene zbilje kako za Tuzlu i okolinu tako i za cijelu BiH i region.

Film će se snimati u Tuzli, a svjetlo dana će ugledati već u augustu ove godine. Takođe se planira i prikazivanje filma u nekoliko srednjih škola širom Tuzlanskog kantona.

Naravno kao i uobičajeno, najbolje se možete upoznati sa samim projektom direktno slušajući naše goste koje smo ugostili. Sve to možete pogledati na našem videu:

https://www.youtube.com/watch?v=U3im-6X6QI4&t=2s
Gosti u studiju – tatabrada.tv

Komentari

Komentariši