Rock am Lake 2019 (VIDEO)

Festival “ROCK AM LAKE” jedinstven je muzički događaj
u regiji.

Održan je po 4. put na jezeru “Ribarska priča” 20.07.2019. u Špionici kod Srebrenika.

Projekat “Rock am lake” je nastao na inicijativu nekoliko entuzijasta koji vole rock i koji su htjeli da i u njihovom gradu, pored kiča i šunda bude nešto lijepo…

Festival Rock am lake je nastao iz želje da se probudi rock kultura u Srebreniku i dobrom rock svirkom “prodrma” šira zajednica.

Posjetioce pored dobrog rocka dočekala je i jedinstvena lokacija i mogućnost kampiranja uz jezero.

Jezero “Ribarska priča” – Špionica, Srebrenik

Pored odlične muzike i atraktivne lokacije ovogodišnji festival ponudio je raznovrstan program. Od radionice fotografije i gitare, preko biciklističke trke, do najbolje svirke.

Ove godine je primijetna viša razina organizacije odnosno puno veća bina i razglas nego proteklih godina, kao i posebno uređeni parking prostori.

Posebno primjetno je bilo sponzorstvo velikog broja udruženja, firmi, kompanija kao i samog “Grada Srebrenika”. Također veliki broj volontera je pomagao ove godine da se sve podigne na neki novi i ljepši nivo.

Organizatori su za ovaj 4. po redu “Rock am Lake” festival izabrali 5 bendova koji su se i odazvali pozivu i uveličali ovaj festival svojim prisustvom.

Iz susjedne republike Hrvatske na festival su došli i “From another mother” – bend, fantastična fusion punk eksplozija iz Zagreba koja je zadnjih godina obišla sve zemlje regije, a radili su turneje i po Engleskoj, Irskoj…

From Another Mother – Zagreb, HR

Fenomenalna “Zona iskljuchenja” dolazi iz Goražda, bend s tri albuma i mnoštvom fanova, koncerata i dobre energije. Bend je kao i ostali na ovom festivalu “ostavio srce na terenu”.

Zona Iskljuchenja – Goražde, BiH

Tuzlanski bend “Urban Instinkt” postoji od 2010. godine, a zasnovan je na temeljima, kultne tuzlanske grupe HIV, koja je singlom i video spotom “Ulica je zlo” postala jedna od najpoznatijih grupa u BiH.

Urban Instinkt – Tuzla, BiH

Festival su začinila i dva tribute benda s kojim je počeo odnosno završio ovogodišnji “Rock Am Lake” u Srebreniku:

Bend “Čarobnjaci” iz Srebrenika, predvođeni vokalom Rusmira Ibrahimovića bili su odličan tribute velikom bendu “Divljim Jagodama” od kojih je lično Zele Lipovača dao svoju saglasnost da bend “Čarobnjaci” odradi svoj tribute!

Čarobnjaci – Srebrenik, BiH

“Red Hot Chilli Peppers” tribute bend jednostavnog i poznatog naziva “Pepersi” su stigli iz Sarajeva da odrade tribute, kako su oni zamislili da bi bilo najprikladnije svjetskim velikanima kao što su “Red Hot Chilli Peppers”.

Pepersi – Sarajevo, BiH

Kako je sve to proteklo pogledajte u našem videu:

“Rock am Lake” 2019 – tatabrada.tv

Komentari

Komentariši