4. memorijalni turnir “BASKET ZA GOPU” 2019

Četvrti memorijalni turnir “Basket za Gopu”, u spomen na tragično stradalog košarkaša Gradine Adnana Gopu, održan je 04.08.2019. u Srebreniku na poligonu Prve O.Š Srebrenik.

Ove godine pored basketa uz pomoć udruženja “Osmijeh” je iz Srebrenika, realizovali su i Igre bez granica za djecu, cilj je bio staviti akcent na svijest o sigurnosti u saobraćaju.

Dan je bio pun sadržaja. Reviju zakucavanja su priredili najmlađi učesnici turnira, koji su dogurali do polufinala i pokazali da mladi nisu budućnost, već sadašnjost.

Učešće je uzelo nekoliko ekipa koje su se svim srcem borile praveći time odlične utakmice koje nisu ostavljale ravnodušnim ni publiku ni same igrače.

Pored glavnog događaja, finala između dvije najbolje ekipe, posebno zanimljivo je bilo i nadmetanje u gađanju “trojki” gdje se istaklo nekoliko šutera ali pobjedu je odnio Damir Adrović koji je ujedno odbranio titulu najboljeg strijelca iz prethodne godine.

Finalne su odigrali “najstariji” tim na turniru “Mandžalice” i prošlogodišnji pobjednici koji su takođe odbranili titulu i ove godine “Tempoplast”.

Pehare pobjednicima je uručila Adnanova majka Refka i brat Nedim:
  1. mjesto, Tempoplast.
  2. mjesto, Mandzalice
  3. mjesto, Adnan Gopo Magic

Kako je sve to izgledalo pogledajte u našem tv prilogu i skromnoj galeriji:

Komentari

Komentariši