Srebrenik dobio savremenu autobusnu stanicu

Srebrenik je dobio jednu od najsavremenijih autobusnih stanica na području Bosne i Hercegovine sa brojnim pratećim sadržajima.
Nova autobusna stanica u Srebreniku na adresi Bosanskih branilaca (bivši “Interplet”) počela je sa radom u utorak 27.08.2019.

Domaćini su odlučili nagraditi prvog prijevoznika i prvog putnika koji su na poklon dobili sat za uspomenu i sjećanje na dan kada je počela sa radom savremena i reprezentativna autobusna stanica u Srebreniku.

Impozantan objekat pored svoje savremene i ukusno posložene arhitekture ispunjava sve evropske norme kada je autobusni saobraćaj u pitanju, kako lokalni, kantonalni i regionalni tako i međunarodni.

Ova stanica je rangirana kao stanica 1. kategorije, kao jedna od rijetkih u BiH koju odlikuju vrhunska usluga i infrastruktura.

Stanica raspolaže sa 6000m2 ukupne korisne površine, a sam objekat stanice se prostire na cca 400m2. Pored 10 perona imamo ukupno 30 parking mjesta za autobuse u fazi mirovanja“, rekao nam je Ivan Marković direktor kompanije Marković d.o.o. Srebrenik koja je investitor ovog projekta.

Nova autobusna stanica u Srebreniku će zbog blizine magistralne ceste smanjiti gužve u saobraćaju jer će autobusi, ali i putnici, imati brz i lagan pristup glavnoj saobraćajnici.
Moderna i klimatizirana čekaonica je opremljena video zidom sa korisnim informacijama za putnike kao što je vrijeme dolazaka i odlazaka, a u službi blagovremenog informiranja postavljen je i zvučni sistem.

Nadalje, kafe restoran, trafika i apoteka su sastavni sadržaj ove autobusne stanice gdje će putnici imati priliku za osvježenje i predah. Besplatan Wi-Fi (internet), savremene sanitarne prostorije ali i toalet za osobe sa invaliditetom su sadržaji koji, između ostalog, ovu stanicu rangiraju u sami vrh po kvaliteti usluge i sadržaja.

Moderna, funkcionalna i prije svega čista autobusna stanica je ogledalo svakog grada pa će tako Srebreničani ali i putnici prolaznici imati mjesto koje će njihovo putovanje učiniti jednostavnijim i nadasve ugodnijim.

Komentari

Komentariši