Energetski obnovljena Druga osnovna škola Srebrenik (VIDEO)

Prije početka nove školske godine svečano je otvorena još jedna energetski obnovljena „pametna škole“ na području Tuzlanskog kantona.  JU Druga osnovna škola Srebrenik posljednja je od ukupno šest obrazovnih institucija u okviru projekta na kojima su u proteklom periodu  izvođeni građevinsko-zanatski radovi u cilju postizanja energetske efikasnosti. Ukupna vrijednost radova je 181.507,45KM.  Radovi su obuhvatali postavljanje termoizolacije na vanjske zidove objekta škole, novu vanjsku stolariju i novi toplovodni kotao na pelet.

Projekat sufinansira Vlada Tuzlanskog kantona, a implementiraju Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, udruženja Zelena akcija iz Zagreba i Brodsko ekološko društvo – BED iz Slavonskog Broda.

Energetska obnova škole realizovana je u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno „pametne škole“. Projekat, koji se okončava početkom ove školske godine, finansiran je iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Komentari

Komentariši