Denis Barta ima supertalent. Tatabrada caffe (VIDEO)

Denis Barta rođen je 1998. godine. Sa samo osam dana morao je operisati srce, a kada je imao 40 dana bio je potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnosticiran autizam.

Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature. Često svira u sarajevskoj ulici Ferhadija i na taj način prikuplja novac za svoje liječenje.

Kratka, dirljiva priča, ali Denis nije samo to!

Denis je još i veliki čovjek, supertalent i osoba koja pored svih svojih poteškoća uspijeva da dodirne srca mnogih ljudi u regiji.

Svirajući klavijature i pjevajući Denis ne samo da uveseljava mnoge ljude, nego možemo još slobodno reći i dovoljno da zaradi sebi za život i neophodna liječenja koja su mu još uvijek prijeko potrebna.

Denis je supertalent, Denis je super čovjek” – rekla je članica žirija “Supertalent” Martina Tomčić.

Pobjednik je velikog takmičarskog spektakla, šoua “Supertalent” koji se održao u susjednoj Hrvatskoj. Osvojio je žiri i publiku. Ne svojim poteškoćama ili invaliditetom, već svojim pravim talentom. Kao neko ko nije u stanju samostalno rukovati priborom za jelo, Denis maestralno rukuje klavijaturama, a sve to samouko!

Jedini je koji je u svome muzičkom spotu ugostio legendarnog pjevača Halida Bešlića, ali ne kao još jednog pjevača, već kao gosta i pratećeg glumca u spotu.

Prva je osoba u BiH koja je registrovana kao ulični svirač, omogućivši sebi način za legalnu zaradu koja pomaže finansiranju njegovoga liječenja.

Sve to i mnogo više o Denisovom trnovitom putu života možete pogledati u emisiji Tatabrada Caffe.

https://youtu.be/l46nWxgwuyc

Komentari

Komentariši